-
Αρχική > Ελλάδα > Αυτά είναι τα 7 «πακέτα» για 5.488 μόνιμες προσλήψεις έως την άνοιξ

Αυτά είναι τα 7 «πακέτα» για 5.488 μόνιμες προσλήψεις έως την άνοιξ

Έτοιμη είναι σύμφωνα με πληροφορίες η νέα προκήρυξη για 757 µόνιµες θέσεις σε δήµους και δηµοτικούς φορείς ωστόσο η Ανεξάρτητη Αρχή έχει πάρει εντολές απο το υπουργείο Εσωτερικών να μην στειλει για δημοσίευση τη νέα προκήρυξη προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018.Πριν απο λίγες μέρες, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης απηύθυνε δημόσια αυστηρό μήνυμα προς το ΑΣΕΠ για τις καθυστερήσεις στην έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 για 8.166 μόνιμες προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. «Οι καθυστερήσεις που υπάρχουν για την έκδοση των οριστικών πινάκων του διαγωνισμού δεν μπορούν να συνεχιστούν», τόνισε ο κ. Χαρίτσης, σε ομιλία του σε ημερίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία. Χτες η ΠΟΕ – ΟΤΑ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση στάση εργασίας την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 09:30 το πρωί έξω από την Κεντρική Υπηρεσία του ΑΣΕΠ, προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για την καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ. Σημειώνει μάλιστα ότι αν θα υπάρξει κλιμάκωση, με νέες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ και την Διοίκησή του.Οι θέσεις του νέου διαγωνισμού κατανέµονται σε 28 δήµους, 13 δηµοτικές επιχειρήσεις ύδρευσηςαποχέτευσης και δύο φορείς επεξεργασίας αποβλήτων σε Αττική και Ιθάκη. Στις ειδικότητες περιλαµβάνονται βιολόγοι, διοικητικοί, οικονοµολόγοι, πολιτικοί µηχανικοί, µηχανικοί περιβάλλοντος και γεωλόγοιδιοικητικοί, διοικητικού/οικονοµικού, λογιστές, µηχανικοί δοµικών έργων, µηχανικοί Η/Υ και τεχνολόγοι περιβάλλοντος, διοικητικού/λογιστικού, χειριστές Η/Υ, τεχνικοί διαφόρων ειδικεύσεων, µηχανοτεχνίτες, εργοδηγοί, ζυγιστές, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί απορριµµατοφόρων, οδηγοί φορτηγών.

53 μόνιμες προσλήψεις στο ΣΕΠΕ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προκήρυξη για 53 θέσεις στο ΣΕΠΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο διαγωνισμός θα σταλεί για δημοσιευση στο Εθνικό Τυπογραφείο στα τέλη Γενάρη. Πριν απο λίγες μέρες, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε την έγκριση της έκδοσης προκήρυξης από το ΑΣΕΠ, οι οποίες κατανέμονται σε 47 κατηγορίας Π.Ε. και 6 κατηγορίας Τ.Ε. Η ενίσχυση του Σ.ΕΠ.Ε. αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας. Εκτός από τις 53 προσλήψεις που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, το προσωπικό του Σ.ΕΠ.Ε. έχει ήδη αυξηθεί με 39 άτομα από επιτυχόντες παλαιότερου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. και με 15 άτομα από μετατάξεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ενίσχυσή του με άλλα 150 άτομα μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας.

17 στενογράφοι και διοικητικοί στη Βουλή

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται προκήρυξη για την πρόσληψη µόνιµου προσωπικού 17 ατόµων από τη Βουλή των Ελλήνων που θα αφορά κυρίως στενογράφους και πτυχιούχους Πληροφορικής. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η προκήρυξη αυτή θα προβλέπει επιλογή µε µοριοδότηση, ενώ οι τελευταίες προσλήψεις πριν από σχεδόν µία δεκαετία είχαν γίνει µε γραπτό διαγωνισµό. Ηταν η προκήρυξη 1Γ/2010 του ΑΣΕΠ που αφορούσε την πλήρωση συνολικά δεκαοκτώ (18) θέσεων τακτικού προσωπικού κλάδου Στενογράφων (ΠΕ, ΤΕ και ∆Ε) στη Βουλή των Ελλήνων. Παράλληα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτσης, θα γίνουν και προσλήψεις εκτακτου προσωπικού στη Βουλή προκειμένου η Βουλή να ανταποκριθεί στον αυξημένο ρόλο της στις σύγχρονες συνθήκες. Πριν από λίγες μέρες το ΑΣΕΠ απέστειλε στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση τη 1Ε/2019 Προκήρυξη, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας δύο (2) θέσεων Ειδικών Επιστημόνων και δύο (2) θέσεων με ειδικότητα στην Πληροφορική με εξειδίκευση Αναλυτων Πληροφοριακων Συστηματων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στη Βουλή των Ελλήνων. Ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να ξεκινήσει εντός του μήνα.

3.257 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοηθεια στο Σπίτι»

Εως το Πάσχα αναμένεται να «τρέξει» ο νέος διαγωνισμός για 3.200 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοηθεια στο Σπίτι». Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσλήψεις θα γίνουν στα πρότυπα της 3Κ/2018 όπου θα προβλέπεται «μπόνους» μοριοδότησης, που θα αφορά την προϋπηρεσία, όλων των συμβασιούχων που απασχολούνται σε αυτό. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: Νοσηλευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι Βοηθητικό προσωπικό, Οδηγοί, κ.α. Πριν από λίγες μέρες δημοσιευτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η εγκύκλιος για το πως θα γίνουν οι εν λόγω προσλήψεις. Σύμφωνα με την απόφαση εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, οι ενδιαφερόμενοι δήμοι θα πρέπει να υποβάλουν τα αιτήματά τους για την κάλυψη των θέσεων στο Υπουργείο μας, προκειμένου να αποσταλούν για έγκριση στην Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει και εν συνεχεία να προκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ.  Παράλληλα στην εγκύκλιο τονίζεται ότι «με την ίδια απόφαση θα πρέπει να συσταθούν επιπλέον οργανικές θέσεις – κατά ποσοστό 7% των θέσεων της προηγούμενης παραγράφου – κλάδων και κατηγοριών επιλογής του οικείου φορέα και οπωσδήποτε συναφείς με την παροχή υπηρεσιών του εν λόγω προγράμματος. Οι επιπλέον αυτές θέσεις θα καλυφθούν από κοινωνικά προστατευόμενες ομάδες, κατά τις αναλογίες και με τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 3 του ν. 2643/1998. Εννοείται ότι, στην περίπτωση των ΟΤΑ που απασχολούν (άμεσα ή μέσω νομικών τους προσώπων) προσωπικό για την παροχή των υπηρεσιών του προγράμματος σε δικαιούχους άλλου δήμου, μέσω προγραμματικής σύμβασης, θα συσταθούν ομοίως και οι θέσεις του εν λόγω προσωπικού από το Δήμο, που έχει συμβληθεί (άμεσα ή μέσω νομικού του προσώπου) με την ΕΕΤΑΑ ΑΕ.

Δείτε επίσης:  5 άτομα στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής

1.100 μόνιμους στην Υγεία

Αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να σταλεί εκ νέου για δημοσίευση ο διαγωνισμός για 1.100 προσλήψεις μονίμων σε φορείς του υπουργείου Υγείας. Υπενθυμίζουμε ότι ο εν λόγω διαγωνισμός είχε ανακοινωθεί από το ΑΣΕΠ αλλα το υπ. Υγείας ζήτησε την αναστολή της έκδοσης της προκήρυξης 11Κ/2018 μετά από εισηγήσεις και πιέσεις από συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των υπό κάλυψη θέσεων για τους επικουρικούς που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία και των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σε λίγους μήνες. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας η νέα προκήρυξη θα γίνει στα πρότυπα της 3Κ/2018, δηλαδή με αυξημένη μοριοδότηση για τους ήδη υπηρετούντες. Οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: 110 προσλήψεις για την κατηγορία ΠΕ, 459 προσλήψεις για την κατηγορία ΤΕ, 381 προσλήψεις για την κατηγορία ΔΕ  και 166 προσλήψεις για την κατηγορία ΥΕ. Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα προσληφθούν είναι: ΠΕ Διοικητικού, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Φαρμακοποιών, ΠΕ Χημικών, ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΤΕ Λογιστικής, ΤΕ Μαιευτικής, ΤΕ και ΔΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Φυσικοθεραπευτών, ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου, ΔΕ Γραμματέων, ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρου,  ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού προσωπικού, κ.α.

152 θέσεις στα Ερευνητικά Κέντρα

Με 152 νέες θέσεις εργασίας πρόκειται να ενισχυθούν τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας. Αναλυτικά θα γίνουν 152 προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης. Η πρόσληψη 152 εξειδικευμένων επιστημόνων σε θέσεις ειδικού Επιστημονικού και Τεχνικού Προσωπικού θα γίνουν από τον ΑΣΕΠ σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 18 και 19 του Ν. 2190/1994. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 20% περίπου των αντίστοιχων θέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου στα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας. Όπως επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός: «Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια ενισχύεται το ανθρώπινο δυναμικό των Ερευνητικών Κέντρων σε κρίσιμους ερευνητικούς τομείς. Η απόφαση αυτή, για τη στήριξη του ερευνητικού δυναμικού της χώρας με όρους συνέπειας και αξιοπιστίας, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πολιτικών δράσεων και πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας στη νέα εποχή».

152 διοικητικοί στα ΚΕΠ

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για 152 νέες μόνιμες θέσεις στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ύστερα από σχεδόν δώδεκα χρόνια άπνοιας προσλήψεων. Η σχετική απόφαση βρίσκεται στα γραφεία του ΑΣΕΠ και τις επομενες εβδομάδες θα σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Συνολικά οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: 60 ΠΕ, 32 ΤΕ και 60 ΔΕ, όλες Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών. Ολες οι προσλήψεις θα γίνουν από έναν και μοναδικό κλάδο, εκείνον της Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (ΔΥΠ) ο οποίος συναντάται μόνον στα ΚΕΠ. Δεκτοί στο διαγωνισμό θα γίνουν πτυχιούχοι όλων των πτυχίων και των διπλωμάτων κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Όσοι επιλεγούν αναμένεται να περάσουν από μια διαδικασία εκπαίδευσης πάνω στα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΕΠ. Η προκήρυξη θα βγει στον αέρα έως το Μάρτιο

https://ergasiakanea.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks