-
Αρχική > Απόψεις > ΕΝ Τιμή :«Όταν η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία»(Του Δώρα Θέτη )

ΕΝ Τιμή :«Όταν η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία»(Του Δώρα Θέτη )

Από την κατασκευή νέου σύγχρονου  Κλειστού Γυμναστηρίου,  τον εκσυγχρονισμό ΟΛΩΝ των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων σε ΟΛΑ τα δημοτικά διαμερίσματα  και την ενίσχυση των δραστηριοτήτων όλων των αθλητικών συλλόγων (τα παραπάνω είναι από το πρόγραμμα των ΕΝ-ΤΙΜΗ)  φτάσαμε στο σημείο να μην διεξάγεται  αγώνας μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης γιατί το  ταβάνι του  στάζει νερά!!!  Βέβαια δεν είναι και το μόνο πρόβλημα καθώς μιλάμε για ένα γυμναστήριο χωρίς  θέρμανση  και διακοπές ρεύματος  στο παρελθόν λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το γεγονός όμως πως αναγκάζεται η ομάδα μπάσκετ να αλλάξει έδρα για αυτό το λόγο είναι ΝΤΡΟΠΗ.

Δεν είναι όμως είναι και η μόνη ασυνέπεια της σημερινής δημοτικής αρχής. Στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις  για τον αθλητισμό, θα βρει κανείς την  κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου,  τη δημιουργία Σκοπευτηρίου και Ιππικού Ομίλου , τη δημιουργία πίστας Moto Cross , τη χάραξη μικρού και μεγάλου ποδηλατικού γύρου της λίμνης και φυσικά  την αναμόρφωση χώρου και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του ΔΗΝΑΚ και την αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου  Βιτσίου.  Για τα δυο τελευταία όχι μόνο δεν έγιναν σοβαρές προσπάθειες, αλλά οι Εθνικές ομάδες φεύγουν για προπόνηση σ τη λίμνη των Ιωαννίνων ενώ στην Καστοριά δεν μπορούν να φιλοξενηθούν πανελλήνιοι αγώνες. Όσο για το χιονοδρομικό κέντρο να μην θυμίσουμε το κομμένο ρεύμα, το γεγονός πως κινδύνεψε με λουκέτο,  ή για τους  διεθνείς αγώνες που αναβλήθηκαν λόγο μη έγκαιρου αποχιονισμού!!! του δρόμου  με αποτέλεσμα να γίνουμε για άλλη μια φορά ρεζίλι, όπως με τις εγκαταστάσεις  του ΔΑΚ  και τα αποδυτήριά του που για χρόνια (φέτος βελτιώθηκε η κατάσταση χάρις κάποιων ενεργειών που έγιναν από τα σωματεία που το χρησιμοποιούν)  ήταν σε τραγική κατάσταση  με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται όλοι οι αθλητές και να στέλνουν τις εικόνες  ντροπής σε όλη την Ελλάδα.

Δεν είναι τα  έργα που δεν έγιναν, δεν είναι αυτό που ενοχλεί. Είναι που και αυτά που βρήκαν έτοιμα τα απαξιώθηκαν, τα ρήμαξαν.  Δεν είναι που δεν έγινε το βήμα μπροστά, είναι που κάναμε τρία πίσω.

Τελικά η μόνη φράση που βρήκε εφαρμογή από το προεκλογικό φυλλάδιο της ΕΝ-ΤΙΜΗ πρότασης  είναι αυτή του Αλεξ. Φλέμινγκ για τον τόπο μας , που λέει  στην περίπτωση της Καστοριάς   «η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία».  Μόνο που κάνεις μας  δεν είχε τόση φαντασία  το 2014 για να καταλάβει  το λόγο για τον  οποίον τη χρησιμοποίησε τότε ο κ. Αγγελής. Μέχρι που  βιώσαμε τη σημερινή πραγματικότητα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks