-
Αρχική > Απόψεις > Πολιτική γαστρεντερίτιδα!!

Πολιτική γαστρεντερίτιδα!!

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν ξέρει μέχρι αυτή την ώρα από πού προήλθε η επιδημία γαστρεντερίτιδας που έπληξε κυρίως τους κατοίκους του Άργους Ορεστικού . Το πλέον ύποπτο είναι το δίκτυο ύδρευσης της πόλης και βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά δειγματοληπτικών εξετάσεων που θα πουν αν πραγματικά φταίει αυτό και όχι οι κοσμικές ακτίνες από μια super nova που σημάδεψαν την καστοριανή κωμόπολη και μόνον ή κάποιες ηφαιστειακές αναθυμιάσεις από το γειτονικό ‘μαύρο βουνό’ ή η κατάρα του Πτολεμαίου του Λάγου… Το πρόβλημα όμως –πέρα από την αρρώστια αυτή καθεαυτή- είναι τα πολιτικά ανακλαστικά της τοπικής ηγεσίας. Η οποία ούτε μέτρα έλαβε για την μη επέκταση του φαινομένου, ούτε σαφείς οδηγίες προς τους κατοίκους απηύθηνε.

Εδρασε όχι ΜΑΖΙ με τους δημότες αλλά in vitro κι άφησε τους ανθρώπους εκεί να πράττουν κατ΄ υπόθεση. Θα μπορούσαν να τους πουν ‘σταματήστε να πίνετε νερό’ μέχρι νεοτέρας. Δεν τους το είπαν. Θα μπορούσαν να κλείσουν τα σχολεία μέχρι νεοτέρας. Δεν τα έκλεισαν. Θα μπορούσαν να τους πουν χρησιμοποιήστε αυτά κι αυτά τα φάρμακα.

Δεν τους το είπαν. Θα μπορούσαν να πάρουν δείγματα νερού ΚΑΙ από τις βρύσες των παθόντων.

Δεν το έκαναν. Για άλλη μια φορά η ντόπια πολιτική ηγεσία αποδείχθηκε αδύναμη και διστακτική στο να διαχειριστεί δυναμικά κι αποτελεσματικά μια κρίση, ———–

Αλεκτωρ εφώνησε

https://images.search.yahoo

 

Top
Enable Notifications OK No thanks