-
Αρχική > Αθλητικά > Επικίνδυνη αποστολή του ΑΣ Καστοριάς κόντρα στον φορμαρισμένο Χαρίλαο Τρικούπη

Επικίνδυνη αποστολή του ΑΣ Καστοριάς κόντρα στον φορμαρισμένο Χαρίλαο Τρικούπη

Ο Α.Σ. Καστοριάς έκανε το καθήκον του και με σπουδαία εμφάνιση, την καλύτερή του την εφετινή χρονιά, έφυγε «αλώβητος» από τη Χαλκιδική

 

, επικρατώντας το περασμένο Σάββατο της Ευρώπης Πευκοχωρίου με σκορ 68-76.

Μια νίκη που θα τη χαρακτήριζα βάλσαμο, καθώς η εντός έδρας ήττα από τον Ερμή Αγιάς άφησε ανοιχτή «πληγή» που καθιστούσε επιτακτική ανάγκη την επούλωσή της, ούτως σώστε να διατηρηθεί η ομάδα μας στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα και πιο συγκεκριμένα στη 5η θέση (9-6).

Πέραν όμως των δύο πολύτιμων βαθμών, ετούτο το «διπλό» προσφέρει τεράστια αυτοπεποίθηση και ψυχολογία στο καστοριανό συγκρότημα για την δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί, αρχής γενομένης του δεύτερου συνεχόμενου εκτός έδρας παιχνιδιού αύριο Σάββατο κόντρα στη πιο φορμαρισμένη ομάδα της Α2 τον Χαρίλαο Τρικούπη (8-7).

Οι «γουναράδες» λοιπόν έχοντας οδηγό την εμφάνιση της περασμένης αγωνιστικής, καλούνται, στην έναρξη του δευτέρου γύρου, να συνεχίσουν στο δρόμο των επιτυχιών απέναντι στην ομάδα του Μεσολογγίου. Οι γηπεδούχοι μετά το μέτριο ξεκίνημά τους που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση από την τεχνική ηγεσία του καστοριανού τεχνικού Γιάννη Δημητριάδη, κατάφεραν, με την έλευση περί τα τέλη Νοεμβρίου του έμπειρου Ντίνου Καλαμπάκου (διετέλεσε προπονητής για δύο σεζόν, 2015-16, 2016-17 στην Α1 με τον Κόροιβο Αμαλιάδας) να «ξεκολλήσουν» από τα χαμηλά της βαθμολογίας και με 6 νίκες σερί σε 8 παιχνίδια να γλυκοκοιτάζουν και κάτι περισσότερο πέραν του αρχικού στόχου της σωτηρίας.

Από την άλλη η ομάδα μας δεν έχει να φοβηθεί κάτι, διαθέτει άλλωστε ένα εξαιρετικό σύνολο, ένα ρόστερ με «μαχητές», ενώ και η παρουσία του νέου κοινοτικού, του 28χρονου Σέρβου πάουερ φόργουορντ Σβέτοζαρ Σταμένκοβιτς το ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο.

Το κύριο όμως στοιχείο που θα πρέπει να επιδείξουμε, κάτι που θαρρώ ενστερνίζεται και ο Νίκος Καραγιάννης με τους συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο, είναι η προσήλωση στα αμυντικά μας καθήκοντα, καθώς οι γηπεδούχοι σ’ αυτό το εντυπωσιακό 6 στα 6 πετυχαίνουν 79,3 πόντους κατά μέσο όρο, διαθέτοντας μάλιστα στις τάξεις τους και τον 1o σκόρερ της κατηγορίας τον Στέφαν Τζόρτζεβιτς (285 πόντους).

Υγ: Πέραν της εξαιρετικής επιθετικής λειτουργίας στη τελευταία νικηφόρα εξάδα παιχνιδιών του Χαρίλαου Τρικούπη και… αμυντικά δείχνει ισχυρός, καθώς έχει δεχθεί στο ίδιο χρονικό διάστημα μόλις 65,2 πόντους κατά μέσο όρο,

Υγ1: «Μάχη» θα δοθεί και στις άκρες των πάγκων, καθώς «συγκρούονται» δύο έμπειροι και καταξιωμένοι τεχνικοί, γνώστες της κατηγορίας, έχοντας μάλιστα στο βιογραφικό τους σπουδαίες επιτυχίες.

Υγ2: Το θετικό σερί κόντρα στους «νεοφώτιστους» της εφετινής Α2 καλά κρατεί. Η ομάδα μας μετρά 5 νίκες (Χαρίλαο Τρικούπη 73-65, Καβάλα 82-62, Ιπποκράτη 72-79, Διαγόρα Δρυοπιδέων 63-56, Ευρώπη Πευκοχωρίου 68-76) και μόλις μία ήττα (Ιωνικό Νίκαιας 72-62).

Νίκος Καραμανλής

sentranews.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks