-
Αρχική > Αθλητικά > Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε πρώτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα – Πέταξε στα 4.70μ. και μας έκανε υπερήφανους

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε πρώτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα – Πέταξε στα 4.70μ. και μας έκανε υπερήφανους

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεπέρασε τα 4.71μ. και μοιράστηκε την πρώτη θέση με τις Σιντόροβα και Νιούμαν, στο IAAF Indoor Tour της Καρλσρούης.

Στον τρίτο αγώνα για τη σεζόν, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατόρθωσε να κάνει άλμα πάνω από τα 4.70 μέτρα, όπως είχε κάνει και στους 2 αγώνες οι οποίοι είχαν προηγηθεί.

Η Στεφανίδη μπήκε στον αγώνα στα 4.63μ ωστόσο έπειτα από τα 4.71μ δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει τα 4.78μ, ύψος που είχε καλή πρώτη προσπάθεια.

Η πρωταθλήτρια του άλμα επί κοντώ, είναι αρκετά καταβεβλημένη το τελευταίο δεκαήμερο, λόγω μίας ίωσης η οποία την ταλαιπωρεί και δεν της επιτρέπει να γυμναστεί όπως πρέπει.

Την έκπληξη στον αγώνα έκανε η Αλίσα Νιούμαν, που με 4.71μ υπερέβη τον εαυτό της και πέτυχε ρεκόρ Καναδά (προηγούμενο ρεκόρ 4.70μ). Η Αντζέλικα Σιντίροβα πέρασε και αυτή τα 4.71μ ενώ τέταρτη πίσω από τις τρεις αθλήτριες ήταν η Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ), που έμεινε στα 4.63 μέτρα.

Πολύ καλό ήταν και το ξεκίνημα της Νικόλ Κυριακοπούλου στη χειμερινή σεζόν.

Η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης το προηγούμενο καλοκαίρι στο Βερολίνο, άνοιξε τη σεζόν με καλύτερο άλμα στα 4.63μ.

Η Κυριακοπούλου, που απέσπασε την πέμπτη θέση, άρχισε τον αγώνα της με επιτυχημένο άλμα στα 4.40μ, πέρασε με την δεύτερη τα 4.55μ και τα 4.63μ.

Κατόπιν, ο πήχης τοποθετήθηκε στα 4.71μ, ύψος που η Ελληνίδα δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει. Η Κυριακοπούλου έχει ως στόχο της σεζόν τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε πρώτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα – Πέταξε στα 4.70μ. και μας έκανε υπερήφανους

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks