-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Στα μπλόκα η Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Στα μπλόκα η Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Στα μπλόκα η Γεωργία Ζεμπιλιάδου στα Αγροτικά, Κοζάνη, Φλώρινα 7 Φεβρουαρίου 2019 08:19 0 Παρατεταγμένα τρακτέρ και αγρότες.

Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι από το κρύο και τη βροχή βρίσκουν το κουράγιο και μας υποδέχονται με χαμόγελο στο πρόχειρο παράπηγμα με λαμαρίνες και νάιλον. Τα προβλήματα έχουν γιγαντωθεί και οι λύσεις χάνονται στο αρμόδιο και τα συναρμόδια υπουργεία μας λένε.

Η μείωση του κόστους παραγωγής, οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, η τιμή στο πετρέλαιο, το de minimis που άφησε απέξω τα δικά τους προϊόντα και κυρίως η νέα θλιβερή πραγματικότητα που σοκάρει.

ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ Η ΓΗ τους πέρασαν στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ δηλαδη στα χέρια ξένων! Και εκεί που οι αποκαλυφθείσες εκτάσεις της λίμνης, μέχρι πριν λίγους μήνες τους παραχωρούνταν δωρεάν, τώρα υπογράφουν συμβόλαια και πληρώνουν νοίκι στους περίφημους «θεσμούς».

Αυτό νομίζω τους πονάει ποιο πολύ απ όλα. Το ξεπούλημα της λίμνης και της γης τους που μαζί με άλλα 270 ακίνητα (γη αγροτεμάχια και λίμνες, αρχαιολογικοί χώροι, δημόσια κτίρια) της Δυτικής Μακεδονίας πέρασαν εν μια νυκτι στο υπέρταμείο μέσα στην εκκωφαντική σιωπή της περιφερειακής αρχής του κου Καρυπίδη και των κυβερνητικών βουλευτών.

Στα ευρωπαϊκά όργανα η συζήτηση για τη νέα ΚΑΠ ειναι σε εξέλιξη. Η περιφέρεια σε συνεργασία με υπουργείο και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς θα έπρεπε να σχεδιάζει το ανταγωνιστικό πλαίσιο και την προσαρμογή της αγροτικής μας παραγωγής στο ευρωπαϊκό περιβάλλον με δυνατές ομάδες παραγωγών, επενδύσεις μεταποίησης, χρηματοδοτικά εργαλεία, μείωση κόστους παραγωγης, αρδευτικά, προώθηση προϊόντων σε νέες αγορές και πολλά άλλα ακόμη. Αντ αυτού οι αγρότες μας ξεπαγιάζουν κάτω από στέγαστρα με λαμαρίνες στην ερημιά του κόμβου του Αντίγονου… Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks