-
Αρχική > Απόψεις > Ο Δήμος Καστοριάς καταδικάζει σε ασιτία τα αδέσποτα του”

Ο Δήμος Καστοριάς καταδικάζει σε ασιτία τα αδέσποτα του”

Ο Δήμος Καστοριάς πιστεύω ότι έχει αρχίσει να κινείται έξω από τα όρια της νομιμότητας και οπωσδήποτε έξω απο τα όρια κάθε ανθρωπιστικού και ηθικού κανόνα.

Είναι γνωστό το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνιστά δικαιολογία για να αφήνει τα εξαρτώμενα -και έως τώρα σιτιζόμενα από αυτόν -αδέσποτα /φυλασσόμενα ζώα σε θάνατο από ασιτία.
Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο -αν και δεν είμαι δικηγόρος ο ίδιος- πιστεύω ότι αυτό αποτελεί εγκληματική παράλειψη από πλευράς του και οφείλει να επέμβει η εισαγγελία Καστοριάς ΑΜΕΣΑ, ασκώντας, ερωτήσεις πρώτα και διώξεις υπευθύνων έπειτα.
Πέρα από το ότι υπάρχει (από ό,τι λέει ο φιλοζωικός σύλλογος Καστοριάς) απόφαση για συγκεκριμένο κονδύλιιο σίτισης από το Δημοτικό Συμβούλιο, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι για το 2019 έχει ήδη λάβει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το ποσό των 9.236,83 ευρώ με βάση τις προβλέψεις του νόμου 2745/177501. Που πήγαν αυτά τα λεφτά? Γιατί σταμάτησαν να δίνονται και οι λίγες τροφές που ίσαμε τώρα δινόντουσαν στα σκυλάκια? Είναι δυνατόν να αφήνει κάποιος ψυχές που έχει στην εποπτεία του να λιμοκτονούν ελαφρά τη καρδία? Τι είδους ανθρώπους τελικά εκλέγουμε και βάζουμε μέσα στα Δημαρχεία μας?
Είμαστε η μοναδική περιοχή της χώρας όπου ο Δήμαρχος είναι κτηνίατρος και αντί να ενδιαφερθεί  ακόμη περισσότερο  βλέπουμε την  αδράνεια και  παγερή αδιαφορία του συστήματος της τοπικής μας εξουσίας που εάν συνεχιστεί   θα δολοφονηθούν  δεκάδες τετράποδες ψυχές.
Αν αυτό συμβεί θα είμαστε για φτύσιμο. Ολοι μας. Και δημογέροντες και δημότες.
Λεωνίδας Εκιντζογλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks