-
Αρχική > Παραπολιτικά > Tα κατά βελόπουλον πάθη

Tα κατά βελόπουλον πάθη

Κάθομαι κάποια βράδια κι έτσι, από επιστημονική διαστροφή, παρακολουθώ τον λόγο εκείνου του χαλβά του Βελόπουλου.

Ο οποίος, αν εξεταστεί από επιτροπή ειδικών, δυο τινά θα πρέπει να αναμένει:
Είτε να τον κλείσουν σε περίοπτη σουίτα στο Δαφνί, είτε να τον ανακηρύξουν orator extemporaneus και να τον κεφαλοδαφνώσουν.
Πρώτον καταφέρνει και κάνει τα πάντα έναν αχταρμά. Δεν υπάρχει η παραμικρή κατηγοριοποίηση και θεματοεστίαση στα λεγόμενα του. Εκεί που λέει πόσο βαθιά να βάζεις το αγιορείτικο υπόθετο για την πιτυρίδα, εκεί αίφνης πηδάει προς τους Γλύσμπουργκ, τους Ρόζενμπεργκ και τους Ροθτσάιλντ και ανακαλύπτει διεθνείς συνωμοσίες εναντίον των αθώων των ελλήνων, που πιο καλά παιδιά από αυτούς δεν γνώρισε ποτές του τούτος ο πλανήτης…
Μετά μιλάει αγριεμένα. Ενα πράμα, σαν μόλις να του έβρισες την μάνα και να σου απαντά σαν Μανιάτης έτοιμος να σε πιστολίσει για βεντέτα…
Μετά, κάνει ανακυκλώσεις. Εκεί που δεν του βγαίνει ένας συλλογισμός, αντί να βάνει τελείες, κόμματα και τέτοια, το γυρνάει στα υπόθετα και τις κρέμες, περιμένει κανά λεπτό, να κάνει το μυαλό του ηλίθιου θεατή κωλοτούμπες και άλλους συνειρμούς κι ύστερις ξαναπιάνει το θέμα, από άλλο σημείο.
Μετά το παίζει αυτοδημιούργητος, υπεράνω, αυτάρκης, λεφτάς, αυτοχρηματοδοτούμενος, που δεν έχει ανάγκη κανέναν, δεν εξαρτάται από κανέναν τσόγλανο, άρα δεν πρόκειται σαν πολιτικός να έχει εξαρτήσεις και υποχρεώσεις και (κατά εκεί το πάει) θάναι άσπιλος ρε συ και τίμιος και παρθένος, πιο πολύ κι από την γυναίκα του Καίσαρα!
Και τέλος εκμεταλλεύεται όλη την ψευτοεπιστημη και ψευτοειδησεογραφία του ίντερνετ. Οπου υπάρχει σάιτ που να απλώνει τραχανά με τους ‘κακοί κσένοι που τέλει το κακό μας’ το ψωνίζει. Ολοι μας φταίνε. Ολοι μας εχθρεύονται, όλοι μας ζουλεύουν και θένε τον υπέροχο ήλιο μας, τις δαντελιένες μας ακτές, τί ναι η πατρίδα μας, μην είναι οι κάμποι μην είναι τ’ άπαρτα ψηλά βουνά?
Γενικά ο άνθρωπος είναι ένα κι ένα για τον κάθε απλοποιημένο που έχει δικαίωμα ψήφου και θέλει να απαλλαγεί από τους ‘όλοι ίδιοι είναι τοι” και να ανεβάσει νέους κλέφτες στην εξουσία να λιγδώσει και αυτών το αντεράκι.
Θα μπει στην Βουλή σίγουρα. οπως δεν σας βλέπω και δεν με γλιέπετε. Εχει και ταλέντο και ρεύμα.

ο Αλέκτωρ εφώνησε

 

https://images.search.yahoo.com φωτο

Top
Enable Notifications OK No thanks