-
Αρχική > Απόψεις > Δημοτικές εκλογές:Ατομικές και συλλογικές δημοπρασίες  δεν χωρούν στο μέλλον του τόπου μας(Του ΔώραΘέτη ).

Δημοτικές εκλογές:Ατομικές και συλλογικές δημοπρασίες  δεν χωρούν στο μέλλον του τόπου μας(Του ΔώραΘέτη ).

Όπως σε κάθε αγορά υπάρχει η προσφορά και η ζήτηση, έτσι και στις τοπικές εκλογές που έρχονται έχουν εμφανιστεί τα φαινόμενα της,

“προσφοράς” των υποψηφίων δημάρχων προς εν δυνάμει υποψηφίους αλλά και περιστατικά “ζήτησης” συμπολιτών μας προς τους επικεφαλής των παρατάξεων για να γίνουν σύμβουλοι.

Με τον όρο “ζήτηση” λοιπόν εδώ εννοούμε τις προσπάθειες που κάνουν οι απλοί πολίτες για να μπουν στον συνδυασμό κάποιου υποψήφιου δημάρχου. Πρόκειται κυρίως για παλιά και έμπειρα πολιτικά στελέχη, που εκτός από εμπειρία στα κοινά διαθέτουν και “δικούς” τους ψήφους, έναν, μικρό ή μεγάλο, προσωπικό κομματικό στρατό δηλαδή.

Αυτοί λοιπόν είναι στην πλεονεκτική θέση να “ζητάνε” διάφορα πράγματα για να πειστούν να μπούνε σε μια συγκεκριμένη ομάδα.

Έκτός όμως από την μεμονωμένη ζήτηση των γνωστών δυνατών, αν και πάντα μένει να το δούμε στην πράξη, χαρτιών, σε αυτές τις τοπικές εκλογές γίναμε μάρτυρες μιας άλλης κατάστασης: της ομαδικής ζήτησης συμβούλων προς υποψήφιους δημάρχους

Συνεταιρισμός υποψηφίων, που συνήθως έχουν κάτι κοινό και μια κωδική ονομασία (πχ άστεγα, ορφανά κτλ) συζητάνε και ζητάνε από κοινού να γίνουν σύμβουλοι όποιου υποψηφίου δημάρχου προσφέρει τα περισσότερα.

Ας προσέξουμε όλοι μας πώς θα κινηθούμε σε αυτές τις εκλογές διότι ατομικές και συλλογικές δημοπρασίες σίγουρο είναι πως δεν χωρούν στο μέλλον του τόπου μας.

Top
Enable Notifications OK No thanks