-
Αρχική > Απόψεις > Δημοτικές εκλογές :Η “προσφορά” για δημοτικούς συμβούλους!(Του Δώρα Θέτη)

Δημοτικές εκλογές :Η “προσφορά” για δημοτικούς συμβούλους!(Του Δώρα Θέτη)

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση γινόμαστε μάρτυρες διαφόρων καταστάσεων, νέων και παλιών, σοβαρών και αστείων, σημαντικών και μη. Στις εκλογές που έρχονται, κυρίως αυτές για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου ανάμεσα στους πολλούς, είναι η αλήθεια, επίδοξους δημάρχους, ενδιαφέρον παρουσιάζει οι τρόποι “προσφοράς” των επικεφαλής προς τους εν δυνάμει υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Με την “προσφορά” λοιπόν εννοούμε την προσπάθεια που κάνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι προς συμπολίτες μας έτσι ώστε να τους πείσουν να μπουν στον συνδυασμό τους.

Έτσι, άλλοι επιμένουν στα κλασικά εργαλεία των εύκολων υποσχέσεων, από θέση αντιδημάρχου και προέδρου νομικού προσώπου μέχρι θέση εργασίας στον Δήμο ή “αξιοποίηση” σε κάτι νέο που φυσικά δεν υπάρχει και ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν τι είναι.

Άλλοι, κυρίως εν ενεργεία, προσφέρουν τρόπο εξαργύρωσης παλιών υποχρεώσεων, είτε του Δήμου είτε προσωπικών, ενίοτε συνοδευόμενοι με απειλές, που μονομιάς θα σβηστούν μόλις γίνει υποψήφιος με τον συνδυασμό του.

Το καινούργιο στοιχείο των φετινών εκλογών, που σίγουρα μας κάνει να ευθυμούμε περισσότερο, είναι η προσφορά, τι άλλο μιας που ζούμε στην Καστοριά, γούνινων παλτών!

Από την μια το απόθεμα που είναι καιρό στοκαρισμένο, από την άλλη η έλλειψη ρευστού, ξαναγυρίσαμε στην ανταλλακτική οικονομία, όπου ο εν δυνάμει δήμαρχος “προσφέρει” γούνες για να συγκεντρώσει υποψηφίους.

Πέρα από την χιουμοριστική προσέγγιση όλων των τρόπων “προσφοράς” στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, πρέπει όλοι να σοβαρευτούμε περισσότερο και να επιδείξουμε την ανάλογη υπευθυνότητα.

 

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks