-
Αρχική > Παραπολιτικά > Η αδράνεια του κ. Κασαπίδη και τα γαλάζια παιχνίδια!

Η αδράνεια του κ. Κασαπίδη και τα γαλάζια παιχνίδια!

«Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» και τελικά το κουβάρι των απαντήσεων σχετικά με τις κινήσεις του κ.Κασαπίδη, τις επιλογές στελεχών της ΝΔ, καθώς και το παρασκήνιο που ακόμα συνεχίζεται, αρχίζει να ξετυλίγεται στην μικρή μας κοινωνία.

Πολλοί ήταν αυτοί που το τελευταίο διάστημα αναρωτιόταν για τον λήθαργο του κ. Κασαπίδη στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου του, ειδικά στην Καστοριά.  Ακόμα περισσότεροι ήταν αυτοί που θορυβήθηκαν με την ‘’κυβίστηση’’, κοινώς κωλοτούμπα αρκετών στελεχών της ΝΟΔΕ, που παρά τα οφέλη που αποκόμισαν από τη κομματική τους ιδιότητα, πολύ εύκολα ενσωματώθηκαν σε ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή όμως στην μικρή και ερημωμένη Καστοριά μας, με μεγάλο μερίδιο ευθύνης αυτών που τώρα ξαναζητούν την ψήφο μας, όλα μαθαίνονται νωρίς, το παρασκήνιο εξηγεί και ερμηνεύει πολλές κινήσεις.

Στις μικρό και μακρό πολιτικές σκοπιμότητες της ΝΟΔΕ Καστοριάς και των παλιών κομματικών μηχανισμών της λοιπόν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό τόσο η απραγία του κ.Κασαπίδη, όσο και η επιστράτευση γαλάζιων στελεχών σε συνδυασμούς της κ. Ζεμπηλιάδου και κ. Καρυπίδη.

Φαίνεται λοιπόν πως το μαγείρεμα είναι πολύ οργανωμένο και αποβλέπει όχι μόνο στην προώθηση ή και αντίστροφα στην καθύλωση συγκεκριμένων ανθρώπων στις περιφερειακές εκλογές αλλά και στο «σπρώξιμο» διαφόρων νεοφερμένων και εισαγόμενων «σωτήρων» στην τοπική πολιτική σκηνή, με βαθιές ρίζες στους κομματικούς μηχανισμούς.

Από την άλλη, όλα αυτά τα στελέχη της κωλοτούμπας, εκτός από τον απέραντο εγωκεντρισμό τους υπολόγισαν ψυχρά το συμφέρον τους και αντί ενός δυνατού αγώνα για εκλογή με το φαβορί, προτίμησαν τον ευκολότερο με τα αουτσαϊντερ, ακόμα και αν προέρχονται από το αντίπαλο στρατόπεδο.

Εκεί ακριβώς όμως βρίσκεται η μεγάλη ευθύνη του κ.Κασαπίδη που αφενός επέτρεψε ένα τέτοιο παιχνίδι, είτε εις γνώση του είτε χωρίς, στις πλάτες των Καστοριανών. Μια ευθύνη που αποτυπώνεται στην γενικότερη δυσαρέσκεια των καθυστερήσεων και των επιλογών του αφού δεν κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το παλιό σύστημα παρά τα όσα ευαγγελιζόταν και περιόρισε κατά πολύ την δυναμική του.

Απομένει τώρα να δούμε την ολοκλήρωση του παζλ με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, όπου θα φανερωθεί ξεκάθαρα τόσο ο αυτό-εγκλωβισμός του κ. Κασαπίδη, όσο και οι επιδιώξεις των διαφόρων γαλάζιων μηχανισμών. Παρόλα αυτά, επιλογές υπάρχουν.

Ας προσέξουμε όλοι μας…

Ο Παρατηρητής

Top
Enable Notifications OK No thanks