-
Αρχική > Συνταγές > Κεφτεδάκια με πιπεριές και σάλτσα ντομάτας

Κεφτεδάκια με πιπεριές και σάλτσα ντομάτας

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή

Για τα κεφτεδάκια:

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, την ψίχα του ψωμιού, το χτυπημένο αβγό, τη ρίγανη, το μισό ελαιόλαδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Πλάθουμε 12 κεφτεδάκια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές για λίγο, ίσα ίσα να ροδίσουν.

Τους αποσύρουμε από τη φωτιά και τους μεταφέρουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για τη σάλτσα:

Σε μία ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με την ντομάτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και μετά από 2-3 λεπτά μειώνουμε τη θερμοκρασία.

Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά και οι κεφτέδες και να μείνουν με τη σάλτσα τους χωρίς περιττά υγρά.

( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1880/Keftedakia-me-piperies-kai-saltsa-ntomatas)

Top
Enable Notifications OK No thanks