-
Αρχική > Συνταγές > Φασόλια γίγαντες κατσαρόλας

Φασόλια γίγαντες κατσαρόλας

Νόστιμη και εύκολη παραδοσιακή  συνταγή

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό γίγαντες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες 0,5 εκ
  • 2 στικ σέλερι καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες 0,5 εκ
  • 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο και λίγο για το σερβίρισμα
  • 1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ 400 γρ
  • 1 κύβο λαχανικών Μaggi
  • 120 γρ ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τους γίγαντες από την προηγούμενη μέρα σε αρκετό νερό με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι να μουλιάσουν.
  2. Την επομένη μέρα τους ξεπλένουμε, τους σουρώνουμε και τους βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν .
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και μόλις χυλώσουν προσθέτουμε τη ντομάτα το ελαιόλαδο το πιπέρι και τον κύβο.
  4. Ανακατεύουμε και αφού πάρουν βράση προσθέτουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται και σιγοβράζουμε λίγο ακόμα. Αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη μέχρι να ρουφήξουν τα ζουμιά τους και να χυλώσει καλά το φαγητό μας.
  5. Σερβίρουμε τα φασόλια γίγαντες κατσαρόλας με ψιλοκομμένοσέλινο.

Δείτε περισσότερες συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη και ικανοποιήστε κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.

Top
Enable Notifications OK No thanks