-
Αρχική > kastoria365 > Καταγγελία για κλοπές στο νεκροταφείο Καστοριάς

Καταγγελία για κλοπές στο νεκροταφείο Καστοριάς

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι κλοπές είναι μόνιμο φαινόμενο στο νεκροταφείο Καστοριάς.
Είναι πλέον καιρός

Καταγγελία αναγνώστριας του ΦΟΥΙΤ για ένα μόνιμο φαινόμενο:

, οι αρμόδιοι να σκύψουν πάνω από το ευαίσθητο αυτό θέμα και να δώσουν τέλος στο απαράδεκτο φαινόμενο της προσβολής της μνήμης των συνανθρώπων μας που αναπαύτηκαν και γίνονται θύματα κλοπής ακόμη και μετά θάνατον.
Είναι άξιον απορίας πως υπάρχουν «άνθρωποι» οι οποίοι καταδεικνύοντας μέγιστη ασέβεια και μη σκεπτόμενοι τον πόνο όσων έχασαν προσφιλή τους πρόσωπα, δεν διστάζουν να τριγυρνούν στον χώρο του νεκροταφείου και να υφαρπάζουν τα αντικείμενα με τα οποία οι συγγενείς αποτείνουν τιμή στους αγαπημένους τους θανόντες. Καντήλια, εικόνες, μπουκάλια με λάδι, φυτίλια, προσωπικά αντικείμενα των νεκρών, ακόμη και δομικά στοιχεία από τάφους – σταυροί και κροκάλες , εξαφανίζονται προκαλώντας σε όσους επισκέπτονται τους νεκρούς τους ακόμη μεγαλύτερη θλίψη.
Οι συγγενείς των θανόντων στερούμαστε το δικαίωμα να προσφέρουμε στους νεκρούς μας μία αξιοπρεπή τελευταία κατοικία, καθώς κάποιοι ανάλγητοι «συνάνθρωποί» μας, απαξιώνουν την πραγματική σημασία ενός ταφικού μνημείου, μη σεβόμενοι ούτε αυτήν την ιερότητα του νεκροταφείου από θρησκευτικής άποψης.
Ερωτήματα γεννώνται όπως, ποιοι είναι αυτοί που κυκλοφορούν στο νεκροταφείο και χωρίς καμία αναστολή βεβηλώνουν ανενόχλητοι τους τάφους των νεκρών μας; Γιατί δεν υπάρχει φύλαξη του χώρου από την Δημοτική Αρχή;
Σε κάθε συζήτηση μεταξύ υμών που έχουμε τη δυστυχία να επισκεπτόμαστε τους νεκρούς μας στο νεκροταφείο, είναι κοινώς παραδεκτή η όλη κατάσταση και όλοι μας, ως επί τω πλείστον έχουμε βιώσει την απάνθρωπη κατάσταση οι νεκροί μας να έχουν γίνει θύματα κλοπής.
Είναι πλέον καιρός να απαιτήσουμε το ευνόητο , οι «άνθρωποι» αυτοί που προβαίνουν σε τέτοιες ανήθικες πράξεις να αποκαλυφθούν και να αφήσουν επιτέλους τους νεκρούς μας να αναπαύονται εν ειρήνη. Οφείλουν λοιπόν όλοι και πρώτες εμπλεκόμενες Αρχές (Δήμος Καστοριάς, Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς), να ευαισθητοποιηθούν σε ένα τόσο λεπτό θέμα ώστε όλοι εμείς που θρηνούμε να μην επιβαρυνόμαστε με επιπλέον θλίψη.
Ίσως ήρθε ο καιρός να πάψουμε να το συζητάμε μεταξύ μας και να προβαίνουμε σε καταγγελίες και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, απευθυνόμενοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, μέχρις ότου αυτοί που θεωρούν ότι το νεκροταφείο είναι πεδίο κερδοφορίας, όπου κλοπές και βεβηλώσεις μπορούν να λαμβάνουν χώρα ανενόχλητα, να συνειδητοποιήσουν ότι πέραν του τεράστιου ηθικού και θρησκευτικού εγκλήματος που διαπράττουν, επισύρονται και ποινικές συνέπειες τις οποίες αργά ή γρήγορα θα επωμιστούν.
Καλούμε τις Αρμόδιες Αρχές να επιληφθούν του θέματος.

Μ.

Top
Enable Notifications OK No thanks