-
Αρχική > Τοπικά νέα > 2.500 δέματα σε οικογένειες  μοίρασε την Μεγάλη Τρίτη η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς(ρεπορτάζ φωτογραφίες )

2.500 δέματα σε οικογένειες  μοίρασε την Μεγάλη Τρίτη η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς(ρεπορτάζ φωτογραφίες )

         Στο καταφύγιο αγάπης και ανθρωπιάς και συγκεκριμένα στην ιερά μητρόπολη Καστοριάς, θα προσφύγουν και τις φετινές γιορτές δεκάδες άπορες οικογένειες της πόλης μας, αναξιοπαθούντες,

 

μοναχικοί συμπολίτες, περιθωριακοί και οικονομικοί μετανάστες. Συσσίτια, δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ακόμη και ρούχα, είναι τα «δώρα» που θα πάρουν οι πολίτες που αδυνατούν να στρώσουν μόνοι τους το πασχαλινό τραπέζι.

 

 

                                       Να έρθει η Ανάσταση του Κυρίου μας σε όλα τα σπίτια των συμπολιτών μας

 

Βέβαια, δεν είναι μόνο  η περίοδος των γιορτών, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου οι ίδιοι άνθρωποι στέκουν καρτερικά στις «ουρές» για ένα πιάτο φαγητό, διεκδικώντας λίγα λεπτά αξιοπρέπειας. Αρκετοί κρύβουν βιαστικά το φαγητό -όχι από ντροπή, αλλά από περηφάνια- σε ξεθωριασμένες σακούλες και φεύγουν αμέσως. Άνθρωποι που είδαν τη ζωή τους να γκρεμίζεται από ένα τυχαίο γεγονός ή «εισέπραξαν» την αδιαφορία των οικογενειών τους. Συνταξιούχοι των 300 ευρώ που δεν μπορούν να πληρώσουν νοίκι και λογαριασμούς, όπως ΔΕΗ και ΟΤΕ. Μετανάστες, άνεργοι, άστεγοι, οικογένειες ολόκληρες. Μια μερίδα φαγητό είναι ζήτημα για αυτούς τους ανθρώπους.

 

      Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς τείνει χείρα βοηθείας στους ανθρώπους αυτούς που η καθημερινότητα τους είναι σκληρή και μουντή, καθώς καθημερινά μοιράζει μέσα από την αίθουσα Ταβυθά της Ιεράς Μητρόπολης, με την συνδρομή των εθελοντριών γυναικών 300 μερίδες φαγητό, ενώ παράλληλα για τα άτομα που αδυνατούν να μετακινηθούν, το φαγητό διανέμεται στο χώρο τους. Έτσι λοιπόν, επί 10 συναπτά έτη, η τράπεζα αγάπης σιτίζει ένα μεγάλο αριθμό άπορων της πόλης μας, που χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει, καθώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας παρασύρονται στη δίνη της ανέχειας.

             «Η ιερά μητρόπολη Καστοριάς και το ιερό φιλόπτωχο ταμείο, με τις ευλογίες του μητροπολίτη Καστοριάς, κ. Σεραφείμ και όλων των πατέρων της εκκλησίας και των εθελοντριών γυναικών προσπαθεί αυτές τις άγιες ήμερες να στηρίξει κάθε οικογένεια που πραγματικά έχει ανάγκη. Υπάρχει μια μεγάλη αγκαλιά από τον Χριστό, ώστε να νιώσουν ζεστασιά» δήλωσε ο ταμίας του φιλόπτωχου ταμείου της ιεράς μητρόπολης Καστοριάς, πατέρας Ελευθέριος Συτιλίδης, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «το ιερό έργο προσφέρεται από όλα τα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία του νομού Καστοριάς και όπου δεν μπορούν να βοηθήσουν αυτά, έρχεται να συμβάλλει το γενικό φιλόπτωχο ταμείο, είτε με υλική είτε με ηθική βοήθεια» « Δυστυχώς οι ανάγκες των ανθρώπων έχουν αυξηθεί. Εμείς θα ευχηθούμε να τελειώσει αυτή η δοκιμασία των συνανθρώπων μας και του ελληνικού λαού  ώστε να μπορέσουν  να σταθούν με αξιοπρέπεια στην κοινωνία, όπως ξέρουμε εμείς οι ορθόδοξοι  Έλληνες πολίτες» , συμπλήρωσε   ο ακούραστος και ταπεινός  Ιερωμένος.

Από τη Μεγάλη  τρίτη  ξεκίνησαν να διανέμονται 2.500 περίπου δέματα με τρόφιμα και ρουχισμό σε έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, ενώ την ημέρα του Πάσχα, η ιερά μητρόπολη Καστοριάς θα παραθέσει σε εστιατόρια γεύμα σε 1.200  περίπου αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. «Προσπαθούμε αυτές τουλάχιστον τις ημέρες, όλοι οι άνθρωποι να έχουν ένα ζεστό πιάτο φαγητό», ενημέρωσε ο ιερωμένος, για να καταλήξει, ότι «θα πρέπει όλοι μαζί, Εκκλησία και φορείς, να είμαστε ενωμένοι, όπως μας έχει διδάξει ο Χριστός για να συμπαρασταθούμε στους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες. Όπου βλέπουμε πως υπάρχει ανάγκη, καλό είναι να τρέξουμε να βοηθήσουμε, για να έρθει η Ανάσταση του Κυρίου μας σε όλα τα σπίτια των συμπολιτών μας».

  Πάντως ένα είναι σίγουρο: στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε η ιερά μητρόπολη Καστοριάς με μπροστάρη τον μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ αλλά και με τη συμβολή όλων των πατέρων της εκκλησίας, επιτελεί ιερό έργο ανιδιοτελούς προσφοράς στην ακριτική μας περιοχή. Είναι η νησίδα αγάπης και ζεστασιάς για κάθε ταλαιπωρημένο από τις κακουχίες και τις ανέχειες συμπολίτη μας, ο οποίος βρίσκει καταφύγιο στην τοπική μας εκκλησία.

 

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks