-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Μιχάλης Μπινιάκος :Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γιώργο Κασαπίδη

Μιχάλης Μπινιάκος :Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γιώργο Κασαπίδη

:Υποψήφιος με τον συνδυασμό :Αλλάζουμε πορεία του Γιώργου  Κασαπίδη Μιχάλης Μπινιάκος :βιογρφικό

Γεννήθηκα στην Καστοριά το 1975, όπου μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου. Είμαι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1998) και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης με ειδίκευση στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και Τοπική Αυτοδιοίκηση (2003). Κατέχω  μεταπτυχιακούς τίτλους στην Περιφερειακή Ανάπτυξη (2006) και τον Χωρικό Σχεδιασμό στην Ευρωπαϊκή Ένωσης (2008) από το Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ αγορεύτηκα  Διδάκτορας Οικονομικής Γεωγραφίας (PhD), με ειδίκευση στις Περιφέρειες σε μετάβαση, στο ίδιο Πανεπιστήμιο το 2011, όντας υπότροφος για δύο φορές του ΙΚΥ και άλλη μια επιπλέον από το Κέντρο Αστικών και Περιφερειακών Μελετών (CURDS/GPS).

Με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας σαν έφεδρος ανθυπολοχαγός (ΦΠΖ) και μετά από δύο χρόνια απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, ξεκίνησα να εργάζομαι σαν δημόσιος υπάλληλος. Έχω εργαστεί στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, στην Διεύθυνση Οικονομικών των ΟΤΑ (έως το 2011) και στην συνέχεια εργάστηκα στην οικονομική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς  (2013). Έκτοτε εργάζομαι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα αδειών διαμονής.

Συμμετείχα και εκλέχτηκα για πρώτη φορά στις τοπικές εκλογές το 2014, όπου διετέλεσα Αντιδήμαρχος προγραμματισμού και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον Δήμο Καστοριάς. Κατάφερα να ολοκληρώσω επιτυχώς τα ανοιχτά έργα του ΕΣΠΑ 2007-13 και να εντάξω μεγάλες επεμβάσεις στην νέα περίοδο 2014-2020, με σημαία το Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ) για την Καστοριά, όπου εκτός από μια σειρά σημαντικών αναπλάσεων στο ιστορικό κέντρο της πόλης και τις παραλίμνιες γειτονιές, προβλέπονται επίσης πολύ ουσιαστικές παρεμβάσεις τόνωσης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.

Αποτελώ ενεργό μέλος σε διάφορους συλλόγους και φορείς με κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα. Είμαι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημ. Σχολείου Μανιακών  (2018) και του αθλητικού συλλόγου ΠΑΣ Λεύκης  (από το 2012), καθώς και πιστοποιημένος προπονητής ποδοσφαίρου της UEFA C. Το 2016 ίδρυσα το εργαστήρι λαογραφίας και παραδοσιακού χορού ΟΡΜΟΣ Καστοριάς, και εκτός από χοροδιδάσκαλος σε πολλούς συλλόγους είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής του παραδοσιακού χορού στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής/ΔΠΘ.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks