-
Αρχική > Συνταγές > Έξυπνες συνταγές για να φτιάξετε με το τσουρέκι που περίσσεψε!

Έξυπνες συνταγές για να φτιάξετε με το τσουρέκι που περίσσεψε!

Έμεινε τσουρέκι από το Πάσχα; Είτε πρόκειται για σπιτικό τσουρέκι, είτε για εμπορίου, σου δίνουμε μερικές ιδέες για να το μετατρέψεις σε ένα νόστιμο γλυκάκι.

Το χρησιμοποιείς ως βάση και ιδού: ιδέες για νόστιμα. λαχταριστά γλυκά με βάση του τσουρέκι (κι ας είναι μπαγιάτικο). Τριφλ, πουτίγκα, γλυκό κλάμπ σάντουιτς κι άλλες συνταγές σε περιμένουν στις επόμενες σελίδες. Κάνε κλικ σε κάθε φωτογραφία και κλέψε τις συνταγές!

Καραμέλωσέ το!

tsoyreki

Yλικά

8 φέτες τσουρέκι (2 εκ. περίπου η καθεμία)
2 αβγά
1 κουτ. σούπας κονιάκ
2 κουτ. σούπας βούτυρο
½ λίτρο γάλα κατσικίσιο
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
½ φλιτζάνι αμύγδαλο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Bράζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Mόλις αρχίσουν να βράζουν, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε προσεκτικά τη σόδα. Tο μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει έντονα, αλλά αυτό θα διαρκέσει λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Επαναφέρουμε αμέσως το σκεύος στη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 2 ώρες τουλάχιστον, ανακατεύοντας συχνά. Mετά την πρώτη ώρα θα αρχίσει να σκουραίνει, αλλά αυτό είναι το ζητούμενο, οπότε συνεχίζουμε. Το αποσύρουμε από τη φωτιά όταν το γάλα και η ζάχαρη έχουν μετατραπεί σε μαλακή καραμέλα. Xτυπάμε καλά τα αβγά σε μπολ μαζί με το κονιάκ. Zεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι. Περνάμε μία μία τις φέτες του τσουρεκιού από το μείγμα του αβγού με το κονιάκ και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε στο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Περιχύνουμε με την καραμέλα γάλακτος, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο αμύγδαλο και σερβίρουμε.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks