-
Αρχική > Τοπικά νέα > Χρήστος Μουρατίδης: «Η Καστοριά χρειάζεται ένα όραμα και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε πράξη» (συνέντευξη)

Χρήστος Μουρατίδης: «Η Καστοριά χρειάζεται ένα όραμα και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε πράξη» (συνέντευξη)

«Είναι η Ώρα της Δικής μας Ευθύνης»

Συνέντευξη με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Καστοριάς με τον Συνδυασμό ‘’’Ωρα για Δουλειά’’  Χρήστο Μουρατίδη.

Στους λόγους που τον οδήγησαν να λάβει μέρος στις επερχόμενες εκλογές  και στις προτεραιότητες που θέτει ο ίδιος για την επόμενη μέρα ώστε να αποτελέσει ο Δήμος μας και πάλι  τόπος ανάπτυξης και προοπτικής αναφέρεται ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον  συνδυασμό  ‘’Ώρα για Δουλειά’’ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΦΟΥΙΤ. «Ο τόπος χρειάζεται έναν διαφορετικό τρόπο διοίκησης , ένα κοινό όραμα   ώστε  να δώσουμε, όχι μόνο σε εμάς αλλά κυρίως στις επόμενες γενιές,  ένα καλύτερο τόπο για να ζουν. Πιστεύω  στις δυνατότητές μας και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε πράξη.»  δηλώνει μεταξύ άλλων.

 Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν να συμμετέχετε στις δημοτικές εκλογές;

Το αίσθημα ευθύνης  απέναντι στην κοινωνία και πρωτίστως απέναντι στα παιδιά μας. Είναι πραγματικά η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, να εργαστούμε και να προσφέρουμε για τον τόπο που αγαπάμε και ζούμε.  Οφείλουμε σ΄αυτή την δύσκολη συγκυρία,  να ενώσουμε τις δυνάμεις μας , να δημιουργήσουμε και να χτίσουμε έναν ισχυρό Δήμο. Και επειδή αυτό δεν θα τον κάνει κάποιος άλλος για εμάς, θα το κάνουμε εμείς για τον τόπο που πονάμε, που ζούμε, και  δραστηριοποιούμαστε. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν , αν θέλουμε την Καστοριά να την δούμε ως τόπο ευκαιριών και δημιουργίας, θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας.

Γιατί όμως με τον  Γιάννη Κορεντσίδη και τον Συνδυασμό ‘’Ώρα για Δουλειά’’ ;

Η υποψηφιότητα του Γιάννη Κορεντσίδη και ο Συνδυασμός’’  Ώρα για Δουλειά’’,    προήλθε από τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των πολιτών της Καστοριάς . Ήταν εξ αρχής μια σοβαρή υποψηφιότητα, με πλάνο και σχέδιο , που συστράτευσε αυθόρμητα μια μεγάλη  ομάδα ανθρώπων από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, οι οποίοι  μοιράζονται  τις ίδιες αγωνίες και τον ίδιο προβληματισμό και διεκδικούν σήμερα,  είτε μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο, είτε στο τοπικό.  Είναι ένας Συνδυασμός που συμμετέχει στις εκλογές  για να διοικήσει  το Δήμο, να αναλάβει πρωτοβουλίες και όχι απλά να ακολουθήσει τις εξελίξεις.  Η σοβαρότητα της πρότασης , η υπευθυνότητα  του Γιάννη Κορεντσίδη , η διάθεση του  και η ταύτιση των απόψεων μας , για το τι πρέπει να γίνει και  κυρίως πως αυτό θα υλοποιηθεί, ώστε  ο Δήμος μας να αλλάξει πορεία,  ήταν οι λόγοι που  σφράγισαν αυτή τη συνεργασία.  Επίσης,  στο Συνδυασμό μας υπάρχει μια δυνατή ομάδα και ήθελα να αποτελώ μέρος της.

Από αυτήν την ομάδα, γιατί κάποιος να επιλέξει εσάς;  Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας;

Όπως σας προείπα, πρόκειται για μια  πολύ δυνατή ομάδα  και πραγματικά  προβληματίζει ευχάριστα τον ψηφοφόρο για τον ποιον να πρωτοεπιλέξει. Ωστόσο, όσον αφορά στη δική μου υποψηφιότητα , έχω καταθέσει εδώ και πολύ καιρό τις απόψεις μου και τις θέσεις  μου στον τοπικό τύπο  για τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας. Με συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες θέλω να δω να μετατρέπονται σε καθημερινά έργα.  Υπενθυμίζω πως αυτές αφορούν τους άξονες Περιβάλλον – Πολιτισμός – Τουρισμός , δίνοντας μεγάλη σημασία στην αξιοποίηση της λίμνης και των παράπλευρων δραστηριοτήτων γύρω από αυτήν. Ταυτόχρονα, υπάρχει η αναγκαιότητα, ο Δήμος  Καστοριάς να σχεδιάσει και να υλοποιήσει προγράμματα κοινωνικής πολιτικής και να δημιουργήσει υποδομές   που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.   Έχω τις γνώσεις , την ικανότητα αλλά και τη διάθεση για να τα πετύχουμε όλα αυτά. Όσοι λοιπόν  από τους  συνδημότες μου πιστεύουν σ΄αυτή την προοπτική, πιστεύω πως έχουν έναν καλό λόγο να με ψηφίσουν.

Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα σ΄αυτές τις εκλογές. Τα αντίπαλα ψηφοδέλτια πως τα κρίνετε;

Δεν πιστεύω πως υπάρχουν αντίπαλοι, άλλωστε τα προβλήματα  που βιώνουμε αυτή την περίοδο στην Καστοριά είναι κοινά  για όλους μας. Υπάρχουν διαφορετικοί συνδυασμοί,  οι οποίοι θα κριθούν για τη σοβαρότητα της πρότασης τους, την ετοιμότητά τους, το  σχεδιασμό τους και από τα στελέχη που τους πλαισιώνουν.  Είναι πολύ καλό πως υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα σε όλους τους συνδυασμούς και αυτό είναι ένα καλό σημάδι πως μπορεί να είναι οι φετινές εκλογές η αρχή για κάτι καλύτερο. Θα ήθελα όμως να τονίσω πως το νεαρό της ηλικίας,  ή το γεγονός πως κάποιος συμμετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές δεν αποτελεί τεκμήριο ανανέωσης της πολιτικής μας, αν δεν συνοδεύεται και από αλλαγές στις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις.  Ο τόπος χρειάζεται έναν διαφορετικό τρόπο διοίκησης , ένα κοινό όραμα   ώστε  να δώσουμε, όχι μόνο σε εμάς αλλά κυρίως στις επόμενες γενιές,  ένα καλύτερο τόπο για να ζουν. Πιστεύω  στις δυνατότητές μας και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε πράξη.

Επομένως πιστεύεται πως θα είστε και οι  νικητές των εκλογών;

Ο Συνδυασμός μας  προέρχεται  μέσα από την κοινωνία και οικοδομήθηκε εντός της. Για τον λόγο αυτό έχει απλώσει τις ‘’ρίζες  του ’’’  σε όλους τους κοινωνικούς  και επαγγελματικούς χώρους, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και στην περιφέρεια. Το βλέπουμε καθημερινά αυτό στις συναντήσεις μας με τους κατοίκους και τους φορείς.  Πιστεύουν και περιμένουν από εμάς να οδηγήσουμε το Δήμο σε καλύτερες μέρες. Μέρα με την ημέρα χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και αυτό μας γεμίζει με ευθύνη, αλλά όπως σας είπα στην αρχή της συνέντευξης, για αυτό είμαστε εδώ.  Κοιτώντας  λοιπόν τα μάτια των συμπολιτών μας  μπορώ να σας πως ναι, εμείς θα είμαστε οι νικητές των εκλογών.

Από την πρώτη Κυριακή;

Δεν κάνουμε τέτοιες σκέψεις. Αυτό όμως που θέλουμε είναι οι  πολίτες της Καστοριάς  να  μας δώσουν όσον το δυνατόν  μεγαλύτερη δύναμη   για να κάνουμε ξανά  τον τόπο μας , τόπο ανάπτυξης και προοπτικής. Για όλους του δημότες και για  κάθε δημοτική ενότητα του Δήμου Καστοριάς.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks