-
Αρχική > Τοπικά νέα > Καπέλωμα άνευ προηγουμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς σε τρεις υποψήφιους δημάρχους (Του Δώρα Θέτη )

Καπέλωμα άνευ προηγουμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς σε τρεις υποψήφιους δημάρχους (Του Δώρα Θέτη )

Σε προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης και καπελώματος άνευ προηγουμένου στην τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς.

Με μια ανακοίνωση-στήριξη σε συγκεκριμένους υποψηφίους συνδυασμούς σε κάθε Δήμο της Καστοριάς και στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι κομματάρχες του ΣΥΡΙΖΑ  προέτρεψαν τους πολίτες και υποστηριχτές της παράταξης τους να επιλέξουν τους δήθεν  υποψηφίους του κόμματος”!Και φυσικά η ανακοίνωση αυτή της κομματικής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ έφερε σε τρομερά δύσκολη θέση τους υποψηφίους συνδυασμούς, τόσο τους επικεφαλής όσο και τα υπόλοιπα μέλη, που διακήρυτταν και μάλιστα περίτρανα την κομματική τους ανεξαρτησία και τον υπερκομματικό τους χαρακτήρα. Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρέθηκαν τα στελέχη των συνδυασμών αυτών που δεν ανήκουν και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο μάλλον αυτά τα άτομα που ανήκουν στην Νέα Δημοκρατία!

Έτσι λοιπόν, και υπό το κίνδυνο κατάρρευσης του προεκλογικού τους βασικού συνθήματος, όλοι οι δημοτικοί συνδυασμοί που αναφερόταν στην ανακοίνωση-χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να διαψεύσουν την κομματική στήριξη του, επαναλαμβάνοντας την ρητορική περί υπερκομματικής στήριξης και ανεξαρτησίας.

Έτσι λοιπόν, ο κ. Γκοσλιόπουλος απέρριψε το κομματικό αυτό καπέλωμα και δήλωσε προσηλωμένος στο διακομματικό χαρακτήρα, με τα βαριά ονόματα της γαλάζιας παράταξης που είναι στον συνδυασμό του αλλά και αυτούς που τον στηρίζουν χωρίς να το διαφημίζουν να  ξεπερνούν την αρχική του  αμηχανία και  τον εκνευρισμό. και να συντάσσονται με τον συνδυασμό.

Παρομοίως, ο κ. Κεπαπτσογλου δήλωσε πως δεν χρειάζεται πολιτικά δεκανίκια και πάτρονες από το ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τον κ. Ταμιλια, κινείται στην ίδια γραμμή αντίδρασης και αποκυρηξης με τους υπολοίπους και μάλιστα προχωράει και ένα βήμα παραπάνω ζητώντας εξηγήσεις από τα επίσημα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως επειδή ο συνδυασμός του κ. Ταμιλια είχε συσχετιστεί με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ από πολύ νωρίς.

Στην προτροπή αυτή του “φίλιου” καθώς φαίνεται υποψηφίου δημάρχου, αλλά και κάτω από την πίεση της γενικής κατακραυγής των υπολοίπων δημοτικών συνδυασμών που αναφέρονται, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μια λιτή ανακοίνωση, σπάνιο φαινόμενο είναι η αλήθεια τα χρόνια της εξουσίας του, όπου αναφέρει πως δεν έχει δώσει χρίσματα και (!) δεν έχει (?) συνδιαμορφώσει κανένα τοπικό ψηφοδέλτιο. Η τελευταία αναφορά περί συνδιαμόρφωσης, χωρίς να έχει τεθεί τέτοιο θέμα από κανέναν, φαίνεται να δημιουργεί επιπλέον ζητήματα και να επιβεβαιώνει φήμες που είχαν κυκλοφορήσει για στενή ανάμειξη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και συγγενών τους, στην διαμόρφωση συγκεκριμένων συνδυασμών.

Η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική για τον υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη ο οποίος τόσο ο ίδιος όσο και οι υποψήφιοι στην Π.Ε. Καστοριάς δεν έχουν προβεί σε καμία δήλωση διάψευσης, ή έστω τήρησης κάποιας απόστασης από το επίσημο χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αυτό δεν προκαλεί καμία εντύπωση, μιας και όλη η προεκλογική εκστρατεία του κ Καρυπίδη στηρίχθηκε στην παρέλαση στελεχών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και του πρωθυπουργού του ίδιου. Είναι από ότι φαίνεται, άλλο ένα κομμάτι στο παζλ της ιδιαίτερης και αντικρουόμενης προεκλογικής εκστρατείας του κ. Καρυπίδη που ενώ δηλώνει υπερήφανα φίλος και υποστηριχτής του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού, ταυτόχρονα επιμένει και στην ρητορική της ανεξαρτησίας, αποδεχόμενος όμως το επίσημο χρίσμα από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ νωρίτερα απέρριπτε κομματικούς εναγκαλισμούς με το ίδιο πολιτικό κόμμα.

Το ερώτημα λοιπόν που απομένει είναι ποιος ο λόγος που το κάνει αυτό: φοβάται για τις αρνητικές συνέπειες της υποστήριξης για τον συνδυασμό, ανησυχεί για το πώς θα συμπεριφερθούν τα γαλάζια στελέχη που έχουν πορευτεί μαζί του, ή απλά ντρέπεται να το πει; Όπως και να έχει, είναι σίγουρα ένδειξη πισογυρίσματος και ταλάντευσης που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι λύνει.

Εν κατακλείδι, φαίνεται ότι ο μεγάλος αριθμός γαλάζιων στελεχών στα τοπικά ψηφοδέλτια και η γενικότερη κυβερνητική φθορά ενεργοποίησε αντανακλαστικά αποκύρηξης του χρίσματος στους δήμους της περιοχής μας. Αντίθετα, η στενή σχέση του υποψηφίου κ. Καρυπίδη με το περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ και η προέλευση των περισσότερων στελεχών του από το ίδιο κόμμα δεν έκανε δυνατό την αποκύρηξη του κομματικού χρίσματος, αποκαλύπτοντας έτσι μια ανειλικρινή σχέση από την αρχή της εκστρατείας του.

Όπως και να έχει, τέτοια γεγονότα πρέπει να μας κάνουν διπλά και τριπλά σκελετικούς πριν αποφασίσουμε ποιόν θα ψηφίσουμε.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks