-
Αρχική > Ελλάδα > Εκλογές 2019: Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τα χρίσματα – Αντιδράσεις απειλούν με «αντάρτικο»

Εκλογές 2019: Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τα χρίσματα – Αντιδράσεις απειλούν με «αντάρτικο»

Εμφύλιος ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ για τα χρίσματα σε υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες, δεκατρείς ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019.

«Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία προτείνει στους πολίτες να υπερψηφίσουν πανελλαδικά συνδυασμούς Α και Β βαθμού Αυτοδιοίκησης, δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία του Λασιθίου», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου προκαλώντας πονοκέφαλο στην Κουμουνδούρου ενόψει των εκλογών 2019.

Τονίζει παράλληλα πως: «Αν και με σαφήνεια αναφέρεται ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησε τη λογική των κομματικών χρισμάτων γιατί σέβεται και πιστεύει βαθιά στις αυθεντικές αυτοδιοικητικές διεργασίες που ενθαρρύνουν την συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις και οδηγούν στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων με συγκεκριμένες θέσεις και προγράμματα για τους δήμους και τις περιφέρειες”, η ομαδική παρουσίαση διαφορετικών συνδυασμών, διαφορετικών τόπων σε μία λίστα δημιουργεί την εντύπωση “χρισμάτων” και κομματικής παρέμβασης. Αυτή η λογική δεν υπάρχει ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά ούτε στο Λασίθι ειδικότερα. Ειδικότερα στο νομό μας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου, που έχει την ευθύνη στο χώρο της, έχει με σαφήνεια διακηρύξει ότι δεν θα δώσει κανενός είδους χρίσμα σε κάποιο συνδυασμό».

Σύμφωνα με την επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Λασίθι επιλέχτηκε η στάση αυτή: «Όχι επειδή “είμαστε ουδέτεροι ή δεν διακρίνουμε ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων και των παρατάξεων” αλλά γιατί θέλουμε οι αναγκαίες συζητήσεις και συγκλίσεις να γίνουν στη βάση προγραμμάτων και θέσεων και όχι με βάση μικροκομματικές ή προσωπικές επιδιώξεις, όπως “επιβάλλει” και ο νέος εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής. Παρά την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, εμείς εμμένουμε σε αυτή τη θέση και καλούμε και πάλι τις οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν σε Δημοτικούς συνδυασμούς, με σεβασμό στην αυτονομία των χώρων, να συμβάλλουν στην ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και στις αναγκαίες συγκλίσεις».

Στο μεταξύ ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Αλλάζουμε τον Δήμο» με επικεφαλής τον Νίκο Κοκκίνη, υποψήφιο δήμαρχο Αγίου Νικολάου, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «τα κομματικά χρίσματα δεν έχουν καμία θέση γιατί μας προσβάλλουν όλους». «Η νέα εποχή της ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης θα κερδηθεί με τον κοινό μας αγώνα για τον οποίο περιμένουμε τη στήριξη όλων και η νίκη του συνδυασμού μας είναι πια φανερή και δεν μπορεί να υπονομευθεί από άστοχες δηλώσεις και κάθε είδους σκοπιμότητες που δεν μας εκφράζουν».

Παράλληλα επικοινωνώντας με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιάννης Στεφανάκης δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου ανέφερε πως: «Ήμουν και παραμένω ανεξάρτητος ως δήμαρχος στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, ανήκοντας στο Δημοκρατικό Τόξο. Μέσα από τον συνδυασμό μας εκφράζονται προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους, τους τιμώ και τους ευχαριστώ για αυτό. Πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να παραμένει ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα. Στόχος μας είναι να συνενώνουμε και όχι να διασπούμε δυνάμεις. Ορκίστηκα να είμαι και θα συνεχίσω να είμαι δήμαρχος για το 100% των πολιτών. Η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο εκδόθηκε εν αγνοία μας, δημιούργησε προβληματισμούς που μας αναγκάζουν να προβούμε σε δηλώσεις ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς παρεμβάσεις. Διότι με αυτό τον τρόπο, με κομματικές παρεμβάσεις δηλαδή, πληγώνονται οι τοπικές κοινωνίες την ίδια ώρα που εμείς παλεύουμε για μία ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να συμπορευτούμε όλοι μαζί με ομόνοια. Τέτοιου είδους παρεμβάσεις δεν προσφέρουν στο κοινό καλό και στην εμπιστοσύνη που θέλουμε να υπάρχει με τους συμπολίτες μας».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
ΣΥΡΙΖΑ
ΛΑΣΙΘΙ
ΚΡΗΤΗ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς να Αφαιρέσετε Ένα Σπασμένο Κλειδί Από Μια Κλειδαριά Χωρίς να Χρειαστείτε Κλειδαρά.
Readbakery
Το σπίτι της μυρίζει πάντα υπέροχα και κανείς δεν ξέρει γιατί…. Αυτό είναι το μυστικό της!
Happy Home
Απόκτησε Σταθερό & Internet μόνο με 20,44€ το μήνα!
Αποκλειστική online προσφορά
Τέλος στα σημάδια γήρανσης!Νεανικό πρόσωπο με τον πιο απλό τρόπο.
Beauty
Θες επίπεδη κοιλιά και γραμμωμένους μυς;Κάνε αυτό κάθε μέρα
EMS BODY PRO
Τυχαία ανακάλυψε τη μέθοδο με την οποία μαθαίνει λέξεις χωρίς κανένα κόπο.
Fast Phrases
Πριγκίπισσα Σαρλέν η νέα Νταϊάνα; Με παγωμένο βλέμμα, αλλά αέρα Χόλιγουντ, βγήκε με τα παιδιά της [εικόνες] | ΖΩΗ | iefimerida.gr
Survivor 3 spoiler: Ποιος θα αποχωρήσει; | ΖΩΗ | iefimerida.gr
Ξεκινά το πρώτο express τρένο -Θα κάνει το Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 55 λεπτά | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
by Taboola

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/ekloges-2019-emfylios-ston-syriza-gia-ta-hrismata?utm_source=iefimerida.gr&utm_medium=os&utm_campaign=os_notification_2019

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks