-
Αρχική > Τοπικά νέα > Πάνος Κεπαπτσόγλου: «Υπάρχει και η νομική οδός, με την οποία θα προασπίσουμε τα δικαιώματα μας

Πάνος Κεπαπτσόγλου: «Υπάρχει και η νομική οδός, με την οποία θα προασπίσουμε τα δικαιώματα μας

Ακριβώς επειδή η δημόσια υγεία προέχει πάντων, αναρωτιόμαστε για τους σκοπούς που εξυπηρετεί η ανακίνηση (λίγες ημέρες πριν τις εκλογές) ενός θέματος

το οποίο έχει απαντηθεί πολλάκις εδώ και καιρό και μάλιστα με κάθε επίσημο τρόπο, μέσα από τα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα.

Για να τελειώνει λοιπόν το παραμύθι με όλους αυτούς  που σκόπιμα δημιουργούν εντυπώσεις και προκαλούν πανικό στους δημότες, είτε για να ικανοποιήσουν το μένος τους απέναντι στον Δήμο Άργους Ορεστικού, είτε γιατί έτσι νομίζουν ότι θα πετύχουν (!) τους ψηφοθηρικούς τους σκοπούς, δηλώνουμε για χιλιοστή φορά ότι:

  1. Το πόσιμο νερό του δικτύου ύδρευσης της πόλης Άργους Ορεστικού ήταν και είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΕΣ, καθώς τηρούνταν και τηρούνται στο έπακρο και καθ’ υπέρβαση, όλες οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ελεγκτικές διαδικασίες. Εικασίες και σπέκουλες εξυπηρετούν μικροπολιτικά παιχνίδια και σε καμία περίπτωση τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
  2. Η πηγή Αρμενοχωρίου δεν ανήκει στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Άργους Ορεστικού. Αποτελεί, όπως το λέει και η ίδια η λέξη, μια εξωτερική, φυσική ΠΗΓΗ. Από την πρώτη λοιπόν στιγμή που διαπιστώθηκαν ρυπαντές, ο Δήμος Άργους Ορεστικού προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως άλλωστε ορίζει και ο νόμος. Έτσι, για την προστασία των πολιτών τοποθετήθηκαν πινακίδες περί μη καταλληλότητας πόσης του νερού, ώστε οποιοσδήποτε προσεγγίζει την πηγή να το γνωρίζει. Η ενημερωτική πινακίδα στη δική τους γλώσσα πως ακριβώς μεταφράζεται; Μήπως ως κρυφή ή αόρατη πινακίδα;

Επιπλέον, επειδή κάποιοι “αρμόδιοι” δεν καταλαβαίνουν ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ, τους ενημερώνουμε ότι η διακοπή της παροχής νερού στην πηγή Αρμενοχωρίου θα δημιουργήσει μεγαλύτερη διατάραξη στην υδραυλική λειτουργία της πηγής, με αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης του ευρύτερου υδροφόρου ορίζοντα. Κοινώς με τον τρόπο αυτό ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, αντιθέτως ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ.

Αλήθεια; Όλοι αυτοί οι “αρμόδιοι” με την ίδια ζέση ασχολούνται και με τις υπόλοιπες πηγές της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς; Σε όλες αυτές διασφαλίζεται με κάποιον άλλο τρόπο η καταλληλότητα ή μη πόσης του νερού; Αν ναι, θα θέλαμε πολύ να μάθουμε κι εμείς αυτόν τον τρόπο. Εκτός κι αν απολαμβάνουν το να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Δήμο Άργους Ορεστικού. Αυτό που τους προτείνουμε είναι να ασχοληθούν με την ουσία του θέματος, κάτι που αποτελεί άλλωστε και υποχρέωσή τους: τις αιτίες μόλυνσης του ευρύτερου υδροφόρου ορίζοντα της Π.Ε. Καστοριάς. Υπενθυμίζουμε ότι για το θέμα αυτό, εδώ και έξι μήνες τουλάχιστον, ο Δήμος Άργους Ορεστικού βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις άμεσα εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και με τους απόλυτα καταρτισμένους επιστήμονες και υπαλλήλους της.

Η υπομονή έχει και τα όριά της. Η παραπληροφόρηση – και μάλιστα η εσκεμμένη – το ίδιο. Όσοι λοιπόν αρέσκονται στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και στη δημιουργία πανικού, καλά θα κάνουν να σοβαρευτούν και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Εμείς το έχουμε πράξει και μάλιστα σε βαθμό μεγαλύτερο απ’ αυτόν που μας αναλογεί.

Την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε αδιάκοπα λύσεις για το καλό των δημοτών μας. Μέχρι σήμερα, το έχουμε καταφέρει. Οι “κατήγοροί” μας μπορούν;

Αν μπορούν, έχει καλώς. Αν δεν μπορούν, υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει και η νομική οδός, με την οποία θα προασπίσουμε τη δημόσια υγεία, το κύρος του Δήμου Άργους Ορεστικού και την αδίκως θιγόμενη αξιοπρέπειά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks