-
Αρχική > Τοπικά νέα > Προεκλογικές αψιμαχίες για το νερό

Προεκλογικές αψιμαχίες για το νερό

Και πάνω εκεί που λέγαμε για το τόσο ωραίο και πολιτισμένο κλίμα αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών, ορίστε εδώ στο παραπέντε, δέκα μόλις ημερούλες προ της Κυριακής της ψήφου, που μας προέκυψε διαμάχη ιδιαίτερα οξεία, που εξήψε πολύ τα πνεύματα στο ΝΑ μέτωπο του νομού.

Ο επικεφαλής ενός προεκλογικού συνδυασμού βρέθηκε ξαφνικά επιτιθέμενος εναντίον του υπάρχοντος Δημάρχου του Αργους Ορ., εγκαλώντας τον για σωρεία ενεργειών και παραλείψεων επί του θέματος της διαχείρισης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.
Το θέμα ωστόσο της μόλυνσης αυτού του ορίζοντα είναι σοβαρό. Τόσο σοβαρό, ώστε δεν σηκώνει να γίνει αντικείμενο μιας προεκλογικής κοκορομαχίας.
Δεν είναι ζήτημα αυτό που να μπορεί να συζητηθεί -και πολύ περισσότερο- να επιλυθεί προεκλογικά. Είναι ζήτημα που απαιτεί συγκεκριμένη μεθοδολογία και πειθαρχία προσέγγισης αλλά και νηφάλια μυαλά για να μπορέσει να ευδοκιμήσει και να αποφέρει κάποιες χειροπιαστές και πρακτικές λύσεις.
Οπότε!!
Θα μας υποχρεώνατε πολύ κύριοι, αμφοτέρων των φιλονικούντων παρατάξεων, αν διατηρούσατε την ψυχραιμία σας και αν βρίσκατε κάτι άλλο να θέσετε επί τάπητος.
Αφήστε καλύτερα την μόλυνση (ή την μη μόλυνση) του νερού απέξω. Ούτως ή άλλως, αυτή θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τα επερχόμενα δημοτικά συμβούλια. Και μάλιστα, όχι μόνον του Αργους Ορεστικού, αφού είναι προφανές πως το πρόβλημα εκτείνεται πολύ πιο πέρα από τα όρια αυτού του δήμου…

Λεωνίδας Εκιντζόγλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks