-
Αρχική > Ελλάδα > ΦΠΑ: Από Δευτέρα 20 Μαίου οι µειώσεις στο ράφι

ΦΠΑ: Από Δευτέρα 20 Μαίου οι µειώσεις στο ράφι

Χαµηλότερο από αύριο Δευτέρα το κόστος για την αγορά βασικών προϊόντων στο ράφι, καθώς και υπηρεσιών όπως είναι η εστίαση. Φθηναίνουν ηλεκτρικό ρεύµα και φυσικό αέριο – Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τη ρύθµιση χρεών προς την Εφορία

Μειώσεις στις τιµές βασικών προϊόντων στο ράφι, καθώς και υπηρεσιών όπως είναι η εστίαση, το ηλεκτρικό ρεύµα και το φυσικό αέριο αναµένεται να δουν από αύριο οι καταναλωτές. Πρόκειται για το αποτέλεσµα του φορολογικού πακέτου ελαφρύνσεων άµεσης εφαρµογής που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός την προηγούµενη εβδοµάδα.

Νέα αρχή για εκατοµµύρια οφειλέτες

Εντός της εβδομάδας αναµένεται να ανοίξει και η ηλεκτρονική εφαρµογή στο Taxisnet για τη ρύθµιση των 120 δόσεων για όσους έχουν ληξιπρόθεσµες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση. Η ρύθµιση δίνει τη δυνατότητα σε εκατοµµύρια φορολογούµενους που έχουν οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση να κάνουν µια νέα αρχή στη σχέση τους µε την Εφορία. Τα βασικά σηµεία της ρύθµισης των 120 δόσεων είναι τα εξής:

  1. Υπάγονται στη ρύθµιση οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσµες έως το τέλος του 2018.
  2. Στη ρύθµιση µπορούν να υπαχθούν και ποσά που έχουν ρυθµιστεί µε την πάγια ρύθµιση των 12 ή 24 δόσεων. ∆εν µπορούν, όµως, να υπαχθούν οφειλές οι οποίες έχουν ενταχθεί στη ρύθµιση των 100 δόσεων του 2015, η οποία παραµένει ενεργή.
  3. Οι οφειλές των φυσικών προσώπων και των νοµικών προσώπων µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα µπορούν να ρυθµιστούν σε έως και 120 µηνιαίες δόσεις, ενώ αυτές των νοµικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα µπορούν να ρυθµιστούν σε έως 36 µηνιαίες δόσεις.
  4. Ο ελάχιστος αριθµός των δόσεων είναι 18 και ο µέγιστος 120.
  5. Το ελάχιστο ποσό δόσης είναι 30 ευρώ.
  6. Προϋπόθεση ένταξης στη ρύθµιση είναι να έχουν υποβληθεί φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία 5 χρόνια.
  7. Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθµιση θα πρέπει να υποβληθεί υποχρεωτικά µέσω Taxisnet και η πρώτη δόση να πληρωθεί εντός τριών εργάσιµων ηµερών από την υποβολή της αίτησης.
  8. Η ρύθµιση χάνεται αν δεν καταβληθούν δύο συνεχόµενες δόσεις.
  9. ∆εν υπάρχει περιουσιακό κριτήριο για την ένταξη στη ρύθµιση. Υπάρχει, όµως, εισοδηµατικό κριτήριο, το οποίο περιορίζει τον αριθµό των δόσεων.
  10. Με την ένταξη στη ρύθµιση διαγράφεται το 10% των προσαυξήσεων, ενώ σε περίπτωση που ο φορολογούµενος επιλέξει λιγότερες δόσεις από αυτές που δικαιούνται, του χορηγείται πρόσθετη έκπτωση από τις προσαυξήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks