-
Αρχική > Ελλάδα > 120 δόσεις: Οι πρώτες εικόνες και τα βήματα που «κλειδώνουν» τη ρύθμιση

120 δόσεις: Οι πρώτες εικόνες και τα βήματα που «κλειδώνουν» τη ρύθμιση

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα και τα βασικά βήματα που «κλειδώνουν» την νέα ρύθμιση

Σήμερα ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για την ένταξη στην ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 120 δόσεις. Στις 10:30 το πρωί η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, εγκαινιάζουν τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στα γραφεία της Διοίκησης του Ε.Φ.Κ.Α. Αμέσως μετά η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό.

Ο επανυπολογισμός των χρεών της 15ετίας 2002 -2016 θα γίνεται αυτόματα για τους οφειλέτες του πρώην ΟΑΕΕ. Η διαδικασία είναι απλή, ενώ δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών. Η ηλεκτρονική αίτηση γίνεται σε δυο στάδια:

  • αρχικώς στον ΕΦΚΑ για τους μη μισθωτούς (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ),όπου λαμβάνει χώρα ο εθελοντικός επανυπολογισμός και
  • ακολούθως η διαδικασία συνεχίζεται ηλεκτρονικά στο ΚΕΑΟ για την επιλογή των δόσεων.

Οι εργοδότες (ΙΚΑ) που δεν οφείλουν και ατομικές εισφορές μπορούν να μπουν κατευθείαν στην πλατφόρμα του ΚΕΑΟ και να ρυθμίσουν αφού πιστοποιηθούν ως χρήστες. Με την επιλογή της οριστικοποίησης της αίτησης οποιεσδήποτε υπάρχουσες ρυθμίσεις μεταπίπτουν αυτόματα από το ΚΕΑΟ στην νέα ρύθμιση.

Το ethnos.gr παρουσιάζει τις πρώτες εικόνες από την νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα και τα βασικά βήματα που «κλειδώνουν» την νέα ρύθμιση.

Top
Enable Notifications OK No thanks