-
Αρχική > Απόψεις > “ΕΚΛΟΓΕΣ” Έχουμε ευθύνη, ας την αναλάβουμε …(Aπό τη συντακτική ομάδα του kastoria365.gr

“ΕΚΛΟΓΕΣ” Έχουμε ευθύνη, ας την αναλάβουμε …(Aπό τη συντακτική ομάδα του kastoria365.gr

Πλησιάζουν οι εκλογές και οι περισσότεροι θα επαναλάβουμε το ίδιο λάθος που κάνουμε συνήθως: θα επιλέξουμε τον γνωστό, τον συγγενή, τον γείτονα και συνάδελφο ή ακόμα πιο απλά ένα “καλό” παιδί.

Επιτέλους πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και να επιλέξουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για την κάθε θέση. Σε μια μικρή κοινωνία σαν της Καστοριάς μας, και με την ευκολία της πληροφόρησης μέσω των νέων τεχνολογιών να είναι προσβάσιμη στους περισσότερους, όλοι μπορούμε να μάθουμε το πραγματικό προφίλ, τις ικανότητες και δεξιότητες του κάθε υποψηφίου.

. Επιτέλους λοιπόν, ας δούμε τι πραγματικά πρεσβεύει ο καθένας από αυτούς, τι πορεία έχει στην ζωή του, τι συμμετοχή στα κοινά και κοινωνικά δρώμενα έχει να επιδείξει και φυσικά ποια είναι τα προσωπικά και συλλογικά του επιτεύγματα.

Φτάνει πια με τους υποψηφίους που κλαίγονται γιατί δεν έχουν δουλειά και ελπίζουν να βολευτούν, για τους δημοσίους υπαλλήλους που απλά θέλουν μια ευνοϊκή μετάθεση, και τους υποψηφίους γλάστρες που μοναδικό τους προσόν και κριτήριο αναγνωρισημότητας τους αποτελεί το γεγονός ότι είναι παιδιά των γονιών τους και σύζυγοι των συζύγων τους! Επιλέγουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν και θα αγωνιστούν για εμάς. Επιλέγουμε αυτούς που ξέρουν και μπορούν να εργαστούν για το συλλογικό μας καλό σαν κοινωνία και σαν τόπος.

Επιλέγουμε τους καλύτερους και τους καταλληλότερους για τις θέσεις ευθύνης. Αλλιώς, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κριτικάρουμε και να καταδικάζουμε από τον καναπέ μας για την κατάντια της Καστοριάς και την ανικανότητα των αρχόντων της.

Έχουμε ευθύνη, ας την αναλάβουμε …

Δώρα Κωτσοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks