-
Αρχική > Ελλάδα > ΟΑΕΔ Επιχορήγηση: Πρόγραμμα με επιδότηση ύψους 24.000 ευρώ για 10.000 ανέργους

ΟΑΕΔ Επιχορήγηση: Πρόγραμμα με επιδότηση ύψους 24.000 ευρώ για 10.000 ανέργους

ΟΑΕΔ Επιχορήγηση: Την Κοινή Υπουργική Απόφαση περιμένει ο ΟΑΕΔ, προκειμένου να προκηρύξει ένα πρόγραμμα αυτόαπασχόλησης για 10.000 ανέργους, ηλικίας από 18 έως 66 ετών

.ΟΑΕΔ Επιχορήγηση: Περίπτωση κοινής επιχείρησης

Ο ΟΑΕΔ στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας, δημιούργησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να προωθήσει τους ανέργους στην ανάληψη επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και να ενισχύσει την αυτοαπασχόληση.

Σε περίπτωση που δύο άνεργοι επιθυμούν να συγκροτήσουν από κοινού επιχείρηση και βάζουν 50% ο καθένας τους στο εταιρικό κεφάλαιο, τότε δίνονται από 9.000 ευρώ σε καθέναν από αυτούς, συνολικά 18.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που τρεις άνεργοι, αποφασίσουν από κοινού να συστήσουν μια επιχείρηση, βάζοντας ο καθένας το ένα τρίτο του εταιρικού κεφαλαίου, τότε χορηγείται σε καθέναν από αυτούς, το πόσο των 8.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά 24.000 ευρώ.

ΟΑΕΔ Επιχορήγηση: Δικαιούχοι του προγράμματος

Άνεργοι ηλικίας από 18-66 ετών, οι οποίοι επιπλέον έχουν ωφεληθεί από την διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης και που έχουν προβεί σε έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Επίσης άνεργοι που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και την οποία διέκοψαν έως την 31/12/2011.

Οι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες είτε ως μέλη Ο.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε και Συνεταιρισμού Εργαζομένων.

Διάρκεια της επιχορήγησης

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν την επιχείρηση τους για τουλάχιστον 3 μήνες, μετά τη λήξη του προγράμματος.

ΟΑΕΔ Επιχορήγηση: Ποσό επιχορήγησης

· Ως 12.000 ευρώ σε ατομικούς επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό στο εταιρικό κεφάλαιο πάνω από 51%.

· Ως 9.000 σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το ½ του εταιρικού κεφαλαίου.

· Ως 8.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου.

Τα ποσά καταβάλλονται σε 3 δόσεις.

ΟΑΕΔ Επιχορήγηση: Διαδικασία υπαγωγής στο πρόγραμμα

  • Πρώτο στάδιο: Ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης υπαγωγής επιχειρηματικού σχεδίου στον διαδικτυακό τόπο του OAEΔ www.oaed.gr
  • Δεύτερο στάδιο: Αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων με βάση συγκεκριμένων κριτηρίων που περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση.
  • Τρίτο στάδιο: Υπαγωγή στο πρόγραμμα.

ΟΑΕΔ Επιχορήγηση: Δήλωση από την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Καθ.Μαρίας Καραμεσίνη

“Το πρόγραμμα «Προώθηση στην αυτοαπασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18 έως 66 ετών» θα προκηρυχτεί άμεσα και σηματοδοτεί την δυναμική επιστροφή του ΟΑΕΔ στα προγράμματα αυτοαπασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Φιλοδοξούμε να δώσει ανάσα και επαγγελματική προοπτική σε ανέργους οι οποίοι επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, ενώ θα παραμείνει διαρκώς ανοιχτό. Είναι το δεύτερο πρόγραμμα που σχεδιάζει και υλοποιεί ο ΟΑΕΔ από την αρχή της χρονιάς. Στόχος είναι, η ίδρυση επιχειρήσεων από ανέργους.

Προηγήθηκε το πρόγραμμα της Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας, που έτυχε πολύ θετικής ανταπόκρισης από πρώην επιχειρηματίες που είναι σήμερα άνεργοι και από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Επιπρόσθετα των δύο προαναφερθέντων προγραμμάτων, το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε το καινοτόμο πρόγραμμα της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Με αυτό το πρόγραμμα, ο ΟΑΕΔ, πέραν της επιχορήγησης, θα παρέχει σε άνεργους, υποστήριξη στην εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων. Θα υπάρχει καθοδήγηση από μέντορες, ώστε να ιδρύσουν βιώσιμες επιχειρήσεις”.

 

https://www.enimerotiko.g

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks