-
Αρχική > Ελλάδα > Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τις προσλήψεις στην εκπαίδευση

Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τις προσλήψεις στην εκπαίδευση

Αίτημα προς την αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου Επικρατείας να γίνει εξαίρεση από τις προβλέψεις του νόμου και να συνεχίσει η διαδικασία του ΑΣΕΠ

για τον μόνιμο διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας. Η εξαίρεση αφορά στον διορισμό 4.500 ειδικού και επιστημονικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή για το σχολικό έτος 2019-2020 και 10.500 εκπαιδευτικών στην γενικής εκπαίδευσης για τα έτη 2020-2021 και 2021-2022.

Κ.Χατζηδάκης : Εμείς θα έχουμε μία περιοριστική πολιτική στις προσλήψεις και είναι έντιμο από την πλευρά της ΝΔ

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή του BlueSky με τον Άκη Παυλόπουλο, όταν ρωτήθηκε αν η ΝΔ θα τηρήσει με τον διορισμό των 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής απάντησε: «Το κράτος έχει μία συνέχεια και για την ειδική αγωγή έχει μιλήσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Εμείς θα έχουμε μία περιοριστική πολιτική στις προσλήψεις και είναι έντιμο από την πλευρά της ΝΔ», χωρίς να δεσμευτεί για τους 4500 διορισμούς που ήδη τρέχουν στο ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή, τους 10.500 διορισμούς στην εκπαίδευση, τους 10.000 στην υγεία.

Δείτε το βίντεο:

Σε ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας, αναφέρεται «δύο μέρες μετά την υποβολή του αιτήματος προς την επιτροπή του ΣτΕ από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων για συνέχιση των διαδικασιών πρόσληψης των 15.000, συνολικά, μόνιμων εκπαιδευτικών, χτες το βράδυ, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, σε τηλεοπτική συζήτηση, απέφυγε να δεσμευτείτόσο για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή όσο και για τους υπόλοιπους 10.500 διορισμούς, παρότι ρωτήθηκε κατ’ επανάληψη από τον τέως Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Επειδή οι θέσεις των κομμάτων πρέπει να είναι ξεκάθαρες σε ένα ζήτημα που αφορά χιλιάδες γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, επανερχόμαστε για να λάβουμε επιτέλους μια καθαρή απάντηση. Ποτέ δεν έχουν γίνει διορισμοί στην Ειδική Αγωγή που υπήρξε επί δεκαετίες αποπαίδι της εκπαίδευσης. Οι διορισμοί αυτοί προγραμματίστηκαν και έχει ήδη προ μηνών ξεκινήσει η διαδικασία. Έχουν υποβληθεί συνολικά 43.059 αιτήσεις. Τι προγραμματίζει να κάνει η Ν.Δ., εάν κι εφόσον επικρατήσει στις εκλογές, για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή; Θα συνεχίσει την διαδικασία και θα διορίσει τους 4.500 στην Ειδική Αγωγή; Τι θα κάνει η Ν.Δ. με τους διορισμούς στη Γενική Παιδεία; Εδώ και δέκα χρόνια, επίσης, δεν έχει γίνει κανένας διορισμός στην Γενική Παιδεία. Έχει ήδη αποσταλεί το αίτημα στο ΑΣΕΠ για την προκήρυξη των 10.500 εκπαιδευτικών στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια από το 2010 έως το 2022 και είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει υπολογίζοντας τις ανάγκες του σε βάθος τριετίας. Καλούμε τη Ν.Δ. να μην παίζει κρυφτούλι με τις θέσεις της και να ανακοινώσει επισήμως την άποψή της για τους διορισμούς. Η πολυγλωσσία και οι σιωπές αποτελούν έκφραση της πλήρους απαξίωσης των θεσμικών διαδικασιών που οδηγούν σε μόνιμους και νόμιμους διορισμούς. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων απευθύνει ευθέως το ερώτημα στον Πρόεδρο της Ν.Δ. κο Κυριάκο Μητσοτάκη, εφόσον ο αντιπρόεδρος δεν απάντησε κι αναμένει επιτέλους μια καθαρή απάντηση».

ΣΥΡΙΖΑΟ Μητσοτάκης θέλει να ακυρώσει τους διορισμούς στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των διορισμών στην εκπαίδευση κάνοντας λόγο για ”εμμονή της ΝΔ στο μνημονιακό πρόγραμμα” που θέλει να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας τον να δώσει καθαρές απαντήσεις για το ποια είναι η θέση του για τους διορισμούς στην εκπαίδευση.

«Η άρνηση του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Χατζηδάκη, σε χτεσινή του παρέμβαση στο Blue Sky, να δεσμευτεί για τους 15.000 διορισμούς στην εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των 4.500 διορισμών στην Ειδική αγωγή, είναι αποκαλυπτική των προθέσεων της ΝΔ για ισοπέδωση της δημόσιας παιδείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, επισημαίνει ότι «στο μνημονιακό πρόγραμμα Μητσοτάκη, η εκπαίδευση και η ειδική αγωγή βρίσκονται στο στόχαστρο μιας συνολικής επίθεσης ενάντια στο κοινωνικό κράτος και τα δημόσια αγαθά. Η εμμονή της ΝΔ στον μνημονιακό κανόνα του 1: 5 για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα και η πρόθεσή της για εκχώρηση τομέων του δημοσίου στους ιδιώτες είναι καταστροφική για την κοινωνία και ωφέλιμη μόνο για συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να πει τη θέση του για τους διορισμούς στην εκπαίδευση και να δώσει καθαρές απαντήσεις τόσο στους 43.000 εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει αιτήσεις μέσω ΑΣΕΠ, όσο και στους γονείς και τους μαθητές», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Η απάντηση της ΝΔ

«Η απερχόμενη Κυβέρνηση παράγει πια fake news πιο γρήγορα κι απ’ τη σκιά της. Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο έχει ψηφίσει τις 4.500 προσλήψεις στα σχολεία ειδικής αγωγής, αλλά έχει επανειλημμένα δεσμευθεί ότι θα κάνει κατά προτεραιότητα προσλήψεις στην υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια. Ας πάψει λοιπόν η Κυβέρνηση να εκπέμπει καθημερινά την απόγνωσή της, προαναγγέλλοντας υποσχέσεις που δεν θα κληθεί η ίδια να υλοποιήσει», αναφέρει η ΝΔ απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.enikos.gr/p

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks