-
Αρχική > Απόψεις > Βγήκαν τα μαχαίρια στην ΝΔ

Βγήκαν τα μαχαίρια στην ΝΔ

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις βουλευτικές εκλογές αντί να σημάνει την λήξη μιας παρατεταμένης εκλογικής περιόδου φαίνεται πως είχε αντίθετα αποτελέσματα στην τοπική Νέα Δημοκρατία.

Η εκλογή του κ. Τζηκαλάγια φαίνεται πως ήταν όχι απλά απρόσμενη, αλλά και δύσκολα αποδεκτή από πολλούς και φυσικά και από την κ.   Μαρία Αντωνίου..

Πάντως, όπως ομολόγησε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Αδάμ, η κ. Αντωνίου ήταν η μοναδική που δεν επικοινώνησε το βράδυ των εκλογών με κανέναν, πόσο μάλλον να δώσει συγχαρητήρια στον νικητή, κλείνοντας τα τηλέφωνα και τα στόρια στο γραφείο της, το οποίο παρεμπιπτόντως βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το αντίστοιχο του θριαμβευτή κ. Τζηκαλάγια.

Εν συνεχεία, ακολούθησε ένα θρίλερ με ολίγον δόση κωμωδίας για το εάν θα αιτηθεί η πλευρά Αντωνίου επανακαταμέτρηση των ψήφων ή όχι. Η αρχική είδηση για την ύπαρξη τέτοιας αίτησης διαψεύστηκε επίσημα με δελτίο τύπου από το γραφείο της κ. Αντωνίου, αλλά πηγές αναφέρουν ότι εχθές το μεσημέρι τελικά η κ. Αντωνίου μετέβη αυτοπροσώπως και ξόδεψε αρκετές ώρες στο Δικαστικό Μέγαρο, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει τελικά εάν υπέβαλε ένσταση και αίτημα επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ανάμεσα στους “πολλούς υπαίτιους” της ήττας της κ. Αντωνίου, το επιτελείο και η οικογένεια της ρίχνουν το μεγαλύτερο ανάθεμα στην παρουσία και τακτική του Στρατηγού κ. Γρηγοριάδη, μεταφέροντας μάλιστα την κόντρα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια σειρά υποτιμητικών σχολίων και υπονοουμένων.

Ταυτόχρονα, κύκλοι του στρατηγού χρεώνουν στην κ. Αντωνίου τον αποκλεισμό του από την λίστα των υποψηφίων και θεωρούν φυσικό την μη στήριξη της από την πλευρά του στρατηγού, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ήταν μια απλή προσωπική επιλογή και όχι συλλογικός αγώνας εναντίον της.

Από την άλλη, το κλίμα πολώνεται ανάμεσα στους γαλάζιους ψηφοφόρους και για τις γραμμές που δόθηκαν από μεγαλογουναράδες, στελέχη της ΝΔ και πρόσφατα εκλεγμένους αιρετούς που εκδήλωσαν, είτε φανερά είτε υπόγεια, την υποστήριξη ή την αποδοκιμασία σε συγκεκριμένους υποψηφίους της λίστας.

Εν κατακλείδι, κόντρα στον ευγενή πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν την επομένη των δημοτικών εκλογών οι εκλεγμένοι ή μη υποψήφιοι με κοινές παρουσίες και ομάδες εργασίας, και των περιφερειακών εκλογών με κοινές εμφανίσεις σαν να συνεχίζεται ο κοινός τους προεκλογικός αγώνας, στις εθνικές εκλογές οι υποψήφιοι βουλευτές απέδειξαν ότι η δίψα για εξουσία και το ενδεχόμενο απώλειας της οδηγεί τις συμπεριφορές τους στα άκρα.

Τελικά ποια είναι η αλήθεια πρέπει να ξεκαθαριστεί το τοπίο και να μιλήσουν οι  άμεσα θιγόμενοι για να προχωρήσουμε παρακάτω για να κοιτάξουμε και  την Καστοριά μας, που έχει ολοκληρωτικά σβήσει.

Ο παρατηρητής

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks