-
Αρχική > Απόψεις > Τα πολιτικά μεθεόρτια της ΝΔ(Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου)

Τα πολιτικά μεθεόρτια της ΝΔ(Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου)

• Είναι γεγονός πως το μετεκλογικό κλίμα μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι και το καλύτερο δυνατόν.
• Οι πρώην βουλευτές έπαιξαν πολύ επιθετικό παιχνίδι ποντάροντας στην δεδομένη αναγνωρισιμότητα αλλά και την τεκμηριωμένη προσφορά τους και προσπάθησαν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα ήδη υφιστάμενα δίκτυα υποστηρικτών τους που είναι απλωμένα στον νομό.
• Οι δυο νεοεμφανιζόμενοι είχαν μια πολύ πιο εξωστρεφή, μία ιδεολογική και συγκινησιακά φορτισμένη παρουσία και πόνταραν στην συνέπαρση των κουρασμένων ψηφοφόρων του κόμματος που επιζητούσαν μια κάποια ανανέωση.
• Τελικά επικράτησε η παλιά φρουρά αλλά με μια ουσιώδη ανατροπή: Τζηκαλάγιας έναντι Αντωνίου.
• Η οποία -όπως φάνηκε- δεν ήταν ψυχολογικά ακριβώς έτοιμη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και αντέδρασε μάλλον μουδιασμένα. Δεν συνεχάρη τον συναγωνιστή της, κλείστηκε στον εαυτό της και πήρε την ανηφόρα για το Πρωτοδικείο να τσεκάρει τα πιθανά κενά της εκλογικής διαδικασίας.
• Η αλήθεια είναι πως η κάθοδος ενός πολιτικού για το αξίωμα βουλευτή είναι εκ των πραγμάτων -και συστημικά- μια πολύ πιο περίκλειστη κι εγωκεντρική διαδικασία, τελείως διαφορετική από τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης όπου οι πολιτικοί κατεβαίνουν πλαισιωμένοι από ευρέα σύνολα ανθρώπων.

Με χαρακτηριστικά δηλαδή ομαδικής συνέργειας. Οι βουλευτές αντίθετα, αγωνίζονται σαν πρόσωπα, προβάλλονται σαν πρόσωπα και τελικά χρεώνονται νίκες ή ήττες σαν πρόσωπα. Γι αυτό και η συναισθηματική τους αντίδραση είναι αναμενόμενο πως καταγράφεται πάντοτε ως πιο έντονη και πιο φορτισμένη.

Λεωνίδας Εκιντζόγλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks