-
Αρχική > Διεθνή > Μέι: Εγγυημένα τα δικαιώματα των Ελλήνων στη Βρετανία σε όλα τα σενάρια του Brexit

Μέι: Εγγυημένα τα δικαιώματα των Ελλήνων στη Βρετανία σε όλα τα σενάρια του Brexit

Στη Μεγάλη Βρετανία ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν περίπου 150.000 Έλληνες – Τι δηλώνει στα ΝΕΑ για τη συνομιλία της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τη διαβεβαιώση ότι τα δικαιώματα των περίπου 150.000 Ελλήνων πολιτών που ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στη Μεγάλη Βρετανία είναι εγγυημένα «σε όλα τα σενάρια του Brexit» δίνει η Τερέζα Μέιμέσα από συνέντευξή της στα ΝΕΑ.

«Υπάρχουν αναμφίβολα πολλοί και σημαντικοί δεσμοί μεταξύ των λαών των δύο χωρών μας. Η συμβολή των Ελλήνων στη ζωή της Βρετανίας είναι ανεκτίμητη. Γι’ αυτό έχουμε εγγυηθεί τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό θα συμβεί σε όλα τα σενάρια του Brexit» δηλώνει χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Μιλώντας για την τηλεφωνική επικονωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυρία Μέι δηλώνει ότι «η επιθυμία του κ. Μητσοτάκη να γίνει η Ελλάδα ένα επιτυχημένο, εξωστρεφές έθνος, βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τις αξίες που θεωρούμε σημαντικές εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο».

«Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και εγώ συμφωνήσαμε στη σημασία που έχει η διεύρυνση της συνεργασίας μας στο εμπόριο και την ασφάλεια» προσθέτει η κυρία Μέι.

https://www.protothema.g

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks