-
Αρχική > Πολιτισμός > Αντάμωμα Κλεισουριέων στο ξακουστό βλαχοχώρι! (Φωτογραφίες)

Αντάμωμα Κλεισουριέων στο ξακουστό βλαχοχώρι! (Φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αντάμωμα των απανταχού Κλεισουριέων εχθές το βράδυ στην γραφική και πανέμορφη πλατεία του χωριού, μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου!

Δώρα Κωτσοπούλου

«Πρόκειται για ένα θεσμό που ξεκίνησε εδώ και 40 χρόνια περίπου και αποσκοπεί στην συνεύρεση όλων των κατοίκων, φίλων και επισκεπτών της ιστορικής Κλεισούρας», όπως εξήγησε στο προοίμιο του ο κ. Κώστας Βούκας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δάρβαρης.

Η εκδήλωση φέρνει εικόνες από το χθες, μακριά από τα τυποποιημένα πανηγύρια της εποχής μας, και διοργανώνεται από κοινού από τους συλλόγους Κλεισουριωτών του χωριού, της Πτολεμαΐδας και της Θεσσαλονίκης. Η ειδυλλιακή τοποθεσία της πλατείας κάτω από τα πλατάνια, η συμμετοχή και φιλοξενία του κόσμου, καθώς και η εξυπηρέτηση από τις ταβέρνες της περιοχής (Χάραμα, Καστανιά, Σίμος) εγγυώνται μια υπέροχη βραδιά.

Εφέτος, την εκδήλωση άνοιξε το χορευτικό τμήμα του προσκεκλημένου συλλόγου από την Καστοριά, το εργαστήρι λαογραφίας και παραδοσιακού χορού ΟΡΜΟΣ, και στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε το χορευτικό τμήμα του συλλόγου των απανταχού Κλεισουριέων Θεσσαλονίκης.

Στο αντάμωμα παρευρέθησαν ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Καστοριάς κ. Κορεντσίδης, μαζί με την οικογένεια του, οι απερχόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Τόμου Ιωάννης και Μπινιάκος Μιχάλης, ο απερχόμενος και ο επόμενος πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, κ. Γάκης και κ. Γκόγκος αντίστοιχα, ο ιερέας του χωριού πατέρ Βασίλειος και πλήθος Κλεισουριέων από όλες τις πλευρές και μέρη του κόσμου, όπου ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις ερχόμενες εκδηλώσεις του 15γουστου και φυσικά το αντάμωμα τους του χρόνου!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks