-
Αρχική > Απόψεις > Ενδο-οικογενειακές καραμπόλες στον συνδυασμό του κ.Κασαπίδη με πλήγμα στην Καστοριά(θεοδώρα Κωτσοπούλου)

Ενδο-οικογενειακές καραμπόλες στον συνδυασμό του κ.Κασαπίδη με πλήγμα στην Καστοριά(θεοδώρα Κωτσοπούλου)

Αλλαγή εδρών στην Π.Ε. Καστοριάς μετά από τριπλές και διαδοχικές καραμπόλες σε τρεις νομούς, τρείς συνδυασμούς και έξι υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, με μεγάλο χαμένο τον Αναστάσιο Γουγούση και κερδισμένο τον Ναούμη Μαρκόπουλο!

Όλα ξεκίνησαν σαν μια ενδο-οικογενειακή κόντρα ανάμεσα στον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Γρεβενών κ. Λάμπρο Χατζηζήση  με το συνδυασμό του νέου περιφερειάρχη, Γιώργου Κασαπίδη, ενάντια στην κατανομή των εδρών, και πιο συγκεκριμένα ενάντια στην εκλογή του 5ου υποψηφίου της ΠΕ Καστοριάς κ. Αναστάσιο Γουγούση!

Μετά το πέρας της διαδικασίας ένστασης λοιπόν, η οποία και έγινε δεκτή από το εκλογοδικείο Θεσσαλονίκης, ο συνδυασμός του κ. Κασαπίδη χάνει την 5η έδρα στην Καστοριά και κερδίζει 3η στα Γρεβενά, ο συνδυασμός του κ. Καρυπίδη χάνει την 3η έδρα στην Φλώρινα και κερδίζει 2η στην Καστοριά, και ο συνδυασμός του κ. Χαστά χάνει την έδρα στα Γρεβενά και κερδίζει 2η στην Φλώρινα!

Οι αλλαγές στη σύνθεση του νέου περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, σημαίνουν πρακτικά για την Καστοριά την απώλεια έδρας του κ. Γουγούση και την εκλογή του κ. Μαρκόπουλου.

Το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι την έδρα του ο κ. Γουγούσης την έχασε από ένσταση «συντρόφου» του, από συνυποψήφιο εντός του συνδυασμού του λοιπόν και όχι από κάποιο αντίπαλο. Στον αντίποδα, η έδρα στον κ. Μαρκόπουλο έπεσε σαν «μάνα εξ’ ουρανού» αφού χωρίς καμία αντίδραση και ενέργεια χρίστηκε περιφερειακός σύμβουλος, δύο περίπου μήνες μετά την ολοκλήρωση των εκλογών!

Τα ερωτήματα που πλανώνται έχουν να κάνουν πλέον με την στάση του κ. Κασαπίδη σε αυτή την ενδοοικογενειακή κόντρα και κατά πόσο θα μπορούσε η/και θα ήθελε να προλάβει μια τέτοια αντίδραση που γεννά κερδισμένους και χαμένους!

Top
Enable Notifications OK No thanks