-
Αρχική > Συνταγές > Μπριάμ/ Τουρλού

Μπριάμ/ Τουρλού

Εμείς στο σπίτι το λέμε τουρλού και το κάνουμε στο ταψί και στον φούρνο. Η αλήθεια είναι πως τουρλού λέγεται η συνταγή που γίνεται στην κατσαρόλα και μπριάμ η συνταγή στο φούρνο. Δεν έχει σημασία βέβαια, όπως θες το λες.

Θα χρειαστείς: 2 μελιτζάνες φλάσκες, 2 μέτρια κολοκυθάκια, 2 μεγάλες πατάτες, 4 ντομάτες, 1 πιπεριά, 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κούπα μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, 1/2 φλ. ελαιόλαδο και 1/2 φλ. νερό. 

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200. Πλύνε καλά όλα τα λαχανικά σου και κόψτα σε κομματάκια- μπουκίτσες. Βάλε όλα τα υλικά σε ένα πυρέξ ή ένα βαθύ ταψί, ρίξε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το νερό. Βάλε το φαγητό στο φούρνο και ψήσε για 1 ώρα. Λίγο πριν το τέλος ρίξε και τον μαϊντανό. Αυτό ήταν. Νηστίσιμο, υγιεινό, οικονομικό. Εννοείται πως μπορείς να αφαιρέσεις και να προσθέσεις ότι λαχανικά σου αρέσουν.

 

 

https://www.ediva.gr/nistisimes-fthines-syntages/

Αφήστε μια απάντηση

Top
Wordpress balloons powered by nksnow