-
Αρχική > Απόψεις > Οι αλλαγές που φέρνει ο κ. Κορεντσίδης στον Δήμο Καστοριάς(Του Δώρα Θέτη )

Οι αλλαγές που φέρνει ο κ. Κορεντσίδης στον Δήμο Καστοριάς(Του Δώρα Θέτη )

Σημαντικές αλλαγές φαίνεται πως σχεδιάζει ο νέος Δήμαρχος στην διοίκηση του Δήμου Καστοριάς

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό του κύκλο συνεργατών, οι αλλαγές έχουν να κάνουν με την βασική διάρθρωση των υπηρεσιών και των αντιδημαρχιών.

Η πιο σημαντική από αυτές θα είναι η κατάργηση της αντιδημαρχίας οικονομικών και η αντικατάσταση της από τριμελή, το πιθανότερο, επιτροπή.

Η αλλαγή αυτή έχει να κάνει τόσο με τα πεπραγμένα που έχουν ακουστεί για τον τσάρο των οικονομικών , όσο και με το μέγεθος των χρεών που φαίνεται να έχουν συσσωρευτεί επί διοίκησης του κ. Αγγελή. Εξάλλου η φράση στην τελετή ορκωμοσίας “έχουν γνώση οι φύλακες” φαίνεται πως δεν ήταν τυχαία από τον νέο Δήμαρχο.

Οι υπόλοιπες αλλαγές που ακούγονται αφορούν τον προγραμματισμό και την διαπιστωμένη αδυναμία να επανδρωθεί ικανοποιητικά από το υπάρχον δυναμικό.

Έτσι προτείνονται δύο λύσεις: συγχώνευση με τις τεχνικές υπηρεσίες ή αυτονόμιση της σε επίπεδο γραφείου και υπαγωγή απευθείας στον κ. Κορεντσίδη.

Τέλος, δρομολογημένο είναι το “διαζύγιο” της καθαριότητας με το πράσινο, και η δημιουργία δύο διαφορετικών αντιδημαρχιών.

Σε λίγες μέρες αναμένονται ανακοινώσεις της διάρθρωσης και των ονομάτων των πρώτων αντιδημάρχων, που θα αξιολογούνται κάθε μήνα και τρίμηνο, και θα έχουν διάρκεια θητείας για ένα χρόνο.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks