-
Αρχική > Απόψεις > Σύγχρονος Καραβαγγέλης ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ(Θεοδώρα Κωτσοπούλου)

Σύγχρονος Καραβαγγέλης ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ(Θεοδώρα Κωτσοπούλου)

Χωρίς καμία υπερβολή, θα μπορούσε να αποδοθεί στον Αξιοσέβαστο Μητροπολίτη μας κ.κ. Σεραφείμ ο τίτλος του σύγχρονου Καραβαγγέλη για την Καστοριά μας.

Αντιλαμβανόμενος πλήρως τον ρόλο του και την ιστορική ευθύνη που έχει στην ακριτική μας Καστοριά, ο κ. κ. Σεραφείμ, έχει αναδειχθεί από πολύ νωρίς, σε ηγετική φυσιογνωμία της προάσπισης των εθνικών μας δικαιωμάτων σε ολόκληρη την Μακεδονία, μη διστάζοντας να παρεκκλίνει και να διαφοροποιηθεί ακόμα και από τις επίσημες γραμμές και ανακοινώσεις της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδος, προς χάρη της Μακεδονίας μας και προς τιμή των ηρώων που έχυσαν το αίμα τους για την δική μας ελευθερία.

Πέρα από τον εθνικό του ρόλο όμως, ο κ.κ. Σεραφείμ είναι από τους ελάχιστους άρχοντες της πόλης μας που κάνει αγώνα για την ανάκαμψη του τόπου μας και της κοινωνίας μας.

Δεν έχει πάψει ποτέ να ενοχλεί όλους τους τοπικούς παράγοντες που βρίσκονται στην εξουσία, από προέδρους τοπικών κοινοτήτων και Δημάρχους, μέχρι Περιφερειάρχες, βουλευτές και υπουργούς της περιοχής για να συστρατευθούν προς όφελος της Καστοριάς μας και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ερήμωσης, φτώχειας, ανεργίας και υπογεννητικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks