-
Αρχική > Απόψεις > Δήμοι : Επαληθεύονται τα χειρότερα σενάρια (Του ΔώραΘέτη )

Δήμοι : Επαληθεύονται τα χειρότερα σενάρια (Του ΔώραΘέτη )

Σίγουρα όλοι μας είχαμε μια ιδέα για το πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα στου Δήμους μας, μιας και όλοι έχουμε βιώσει την οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών των μνημονίων στην χώρα μας.

Ακόμα περισσότερο από τους απλούς δημότες, οι νέοι δήμαρχοι, τόσο την περίοδο πριν των εκλογών όσο και το τελευταίο τρίμηνο ασχολήθηκαν και απέκτησαν μια σαφώς πιο πλήρη εικόνα των πραγμάτων.

Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν δραματικά από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους. Ακόμα και στα χειρότερα τους σενάρια δεν θα μπορούσαν να φανταστούν πόσο άσχημα, κυρίως από οικονομική άποψη, θα ήταν τα πράγματα. Και όταν αναφερόμαστε σε οικονομικές δυσκολίες.

φυσικά δεν εννοούμε τα λιγότερα χρήματα που πολύ συχνά είχε σαν δικαιολογία ο πρώην τσάρος του Δήμου Καστοριάς κ. Στεργιόπουλος.

Αναφερόμαστε καθαρά σε όρους και αποτελέσματα διαχείρισης, που από ότι φαίνεται από τα πρώτα σημάδια, πρόκειται για κακοδιαχείριση δυστυχώς.

Στον Δήμο Καστοριάς, οι ειδήσεις για χρέη του Δήμου, των νομικών προσώπων και άλλων δομών του έχουν επισκιάσει κάθε άλλη εξέλιξη.

Από πολύ νωρίς, και μάλιστα λίγα 24ωρα πριν αναλάβει ο κ. Κορεντσίδης ήρθε αντιμέτωπος με το φιάσκο του τουρνουα μπάσκετ που μεταφέρθηκε στο Άργος αφού το κλειστό γυμναστήριο Καστοριάς δεν είχε ρεύμα για περίπου δύο μήνες.

Στην συνέχεια, στο παρά πέντε αποφεύχθηκε μια τεράστια ζημιά στο ενυδρείο αφού η ΔΕΗ δεν προχώρησε στην προγραμματισμένη διακοπή και έδωσε παράταση ζωής στα ψάρια που φιλοξενούνται εκεί. Και όλα αυτά, πριν καν ασχοληθεί με τα ζητήματα που αφορούν το λατομείο, της ΔΕΥΑΚ και τις υπόλοιπες προβληματικές υποθέσεις του Δήμου Καστοριάς.

Παρομοίως, στον Δήμο Νεστορίου, παρά τις ευγενικές χειραψίες και μακροσκελείς απολογισμούς, ο νέος Δήμαρχος ήρθε αντιμέτωπος από την πρώτη ημέρα με δεκάδες πολίτες και επιχειρηματίες που είχαν επαγγελματική σχέση με τον δήμο και ζητούσαν να πληρωθούν τα δουλευμένα τους, με την διαφορά όμως ότι οι κωδικοί πληρωμών τους ήταν όλοι μηδενισμένοι.

Επίσης, πολλά προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν με την όλη διαχείριση του θέματος River Party και την εκτίμηση της πιθανής ζημίας/κέρδους από τον τρόπο που η διοίκηση Γκέτσιου χειρίστηκε το θέμα.

Όπως και να έχει, αυτό που αναμένουν όλοι και οφείλουν οι νέοι δήμαρχοι είναι να παρουσιάσουν με ακρίβεια και ειλικρίνεια την υπάρχουσα κατάσταση, για να αποδοθούν τα του Καίσαρι στον Καίσαρα, και φυσικά κατόπιν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση όσο δύσκολη και αν είναι αφού για αυτό ο λαός τους εξέλεξε!

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks