-
Αρχική > Επιχειρηματικά Πορτραίτα > Επιμελητήριο Καστοριάς:Επιχειρηματικά πορτραίτα(Κατάστημα 294(συνέντευξη φωτογραφίες)

Επιμελητήριο Καστοριάς:Επιχειρηματικά πορτραίτα(Κατάστημα 294(συνέντευξη φωτογραφίες)

Την δική του ξεχωριστή  επιχειρηματική πινελιά  στην τοπική μας  κοινωνία,  καταθέτει στην Πόλη μας, εδώ και 20 το Κατάστημα 294 των αδελφών  Κωστέα.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

Η  επιχείρηση 294 όπως δηλώνουν στην στήλη ( Επιχειρηματικά πορτραίτα ),του επιμελητηρίου Καστοριάς  οι ιδιοκτήτες του καταστήματος,  βασίστηκε στο συντονισμό κινήσεων και στα  σταθερά επιχειρηματικά  βήματα  που κάνουν τόσα χρόνια.

Φυσικά πρωταρχικό ρόλο παίζει και  η προσωπική δουλειά, η υλοποίηση καινοτόμων ιδεών ,  πάντα βέβαια με τον εμπλουτισμό των προϊόντων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι  δυσκολίες και τα εμπόδια της κρίσης.

Πόσα Χρόνια λειτουργεί η επιχείρηση σας με την ονομασία 294 ;

Πριν 20 χρόνια τολμήσαμε  να υλοποιήσουμε τα όνειρα μας σε συνδυασμό με πολύ δουλειά και υπομονή καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια υγιή επιχείρηση. Το κατάστημα 294.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας για να τα  καταφέρει αυτή την περίοδο;

Μια επιχείρηση για να καταφέρει να διατηρείται 20 χρόνια βασίζεται στη προσωπική δουλειά των μελών της.

Τα χαρακτηριστικά που διέπουν την δική μας επιχείρηση είναι οτι  λειτουργούμε με συντονισμένες κινήσεις, με σεβασμό ο ένας για τον άλλο και πολύ προσωπική δουλειά . Η επιχείρηση μας είναι οικογενειακή και το βασικό χαρακτηριστικό της είναι η εμπιστοσύνη,  η ειλικρίνεια, ο προσωπικός μόχθος σε συνδυασμό με την συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα

Πως αντιμετωπίζετε την σημερινή κρίση;

Η κρίση δυστυχώς πολλές επιχειρήσεις έχει καταφέρει να τις πληγώσει. Η δική μας επιχείρηση βασίστηκε στο συντονισμό κινήσεων και σε σταθερά βήματα. Σε τέτοιες καταστάσεις πρέπει να πρυτανεύει η ψυχραιμία και να μην κυριεύσει τα μέλη της επιχείρησης η απάθεια και ο πανικός. Με προγραμματισμό, μειώνοντας τα περιττά έξοδα και ίσως περιορίζοντας τους προσωπικούς στόχους,  αυξάνοντας τη προσωπική δουλειά, ρισκάροντας με καινοτόμες ιδέες και εμπλουτισμό των προϊόντων οδηγηθήκαμε στο να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια της κρίσης.

Τι συμβουλές θα δίνατε  αν είχατε απέναντι σας έναν νέο επιχειρηματία;

Μια επιχείρηση για να διατηρηθεί υγιή και να καταφέρει αυτό να συντηρηθεί θέλει προσωπικό κόπο και υπομονή. Βασικός στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά μέλημα μας είναι η ικανοποίηση των πελατών μας ανοίγοντας και το ηλικιακό αγοραστικό κοινό μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε τις επόμενες κινήσεις μας και λύνοντας τα εμπόδια μας με αποτελεσματικό και άμεσο τρόπο. Βασιζόμαστε στα δικά μας χέρια και στις δικές μας ιδέες για την εξέλιξη και την ανάπτυξη της επιχείρησης μας. Εδώ και 20 χρόνια σκοπός είναι η εξυπηρέτηση και ικανοποίηση την πελατών μας αλλά και την δική μας. Η επιχείρηση μας ξεφεύγει από εγωκεντρικά μονοπάτια και βασίζεται στη δουλειά μας και στην αγάπη γι αυτό που κάνουμε.

 Το μήνυμά που υποστηρίζουμε εμείς και θέλουμε να τ μεταδώσουμε και στους νέους αλλά και στις νέες επιχειρήσεις;

 ”ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ  ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ”.

Μην ξεχάσετε να πιστεύετε στα όνειρα σας και στις δυνάμεις σας μόνο έτσι μπορείτε να οδηγηθείτε στην εξέλιξη.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks