-
Αρχική > Απόψεις > Καστοριά: Μεγάλη Μείωση Των Γάμων(Έρευνα Δώρα Κωτσοπούλου)

Καστοριά: Μεγάλη Μείωση Των Γάμων(Έρευνα Δώρα Κωτσοπούλου)

Σύμφωνα με τα στοιχεία λοιπόν της ΙΜ Καστοριάς, είναι ξεκάθαρο πως λιγοστεύουν συνέχεια, τόσο σε απόλυτο αριθμό όσο και σε ποσοστό,οι γάμοι σε διάρκεια και ισχύ, με ότι συνεπάγεται αυτό και για την οικογένεια, με ή και χωρίς παιδιά.

Δώρα Κωτσοπούλου

Στην Καστοριά τα τελευταία χρόνια οι γάμοι κινήθηκαν με σταθερά πτωτική τάση , από 181 το 2016, σε 154 το 2017 και 162 το 2018, παρουσιάζοντας μια μεσοσταθμική μείωση στην τριετία περίπου 13%.

Για παράδειγμα, αν υπολογίσουμε την διαφορά γάμων και διαζυγίων ανά έτος, παρόλο που μπορεί τα διαζύγια να αφορούν γάμους παλαιοτέρων ετών, και ορίσουμε αυτή την διαφορά σαν γάμοι εν ισχύ, από 147 το 2016 οδηγούμαστε στα 106 και 107 τα επόμενα χρόνια, που σημαίνει μια μείωση κοντά στο 50% συνολικά!

Φαίνεται λοιπόν, πως χώρια από τα υπόλοιπα δύσκολα και επίπονα προβλήματα του τόπου μας, ελλοχεύει ακόμα ένας κίνδυνος, πολύ ύπουλος και επικίνδυνος μιας και απειλεί τα θεμέλια της κοινωνίας μας και σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη ευαισθητοποίηση και προσοχή από όλους μας

Top
Enable Notifications OK No thanks