-
Αρχική > kastoria365 > Γλυκές φθινοπωρινές στιγμές

Γλυκές φθινοπωρινές στιγμές

H ώρα του γλυκού είναι η πιο ωραία.

Επιλέξαμε δύο συνταγές του σεφ Γιώργου Τσούλη από το site giorgostsoulis.com για εσάς που δεν μπορείτε να αντισταθείτε στους γευστικούς πειρασμούς

της Δήμητρας Μποφυλάτου
dbofylatou@neaselida.news

Μαρέγκες με κρέμα βανίλιας


ΥΛΙΚΑ
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
130 γρ. ζάχαρη άχνη
130 γρ. ασπράδι αυγού
2 πρέζες αλάτι
Για τη γέμιση
500 ml γάλα πλήρες
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. κορν φλάουρ
4 κρόκοι από αυγά medium
20 γρ. βούτυρο παγωμένο

Για το σερβίρισμα
φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο
τριμμένη σοκολάτα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα, στρώνουμε μια λαδόκολλα σ’ ένα ταψί του φούρνου και το αφήνουμε στην άκρη. Επειτα, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα για τρία λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις αρχίσουν να αφρίζουν τα ασπράδια ρίχνουμε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη. Μόλις σφίξει η μαρέγκα, συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε κουταλιές από την άχνη μέσα στο μίξερ. Μόλις απορροφηθεί τελείως, σταματάμε το χτύπημα. Θέλουμε η μαρέγκα μας να είναι γυαλιστερή, οπότε ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, σε περίπτωση που στα τοιχώματα έχει μείνει άχνη. Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη. Αδειάζουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε τοποθετήσει ίσια μύτη και σχηματίζουμε πάνω στο ταψί φωλιές με πάτο 8 εκ. διαμέτρου. Ψήνουμε για μιάμιση δύο ώρες. Μόλις ετοιμαστούν, σβήνουμε τον φούρνο, ανοίγουμε ελαφρά την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε να κρυώσουν οι μαρέγκες εκεί μέσα.
Για τη γέμιση, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και τη μισή ζάχαρη και τη βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση. Παράλληλα, σ’ ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα. Επειτα, μόλις βράσει το γάλα, με μια κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πάρουν θερμοκρασία τα αυγά, αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς σιγοβράζουμε την κρέμα. Μόλις πήξει, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε την κρέμα σ’ ένα βαθύ μπολ, καλύπτουμε με μια διαφανή μεμβράνη η οποία ακουμπάει πάνω στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Επειτα, αφού κρυώσει η κρέμα, αδειάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, γεμίζουμε τις μαρέγκες και σερβίρουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο και τριμμένη σοκολάτα.

 

Αρχική σελίδα

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks