-
Αρχική > Τοπικά νέα > Θωμάς Μόσχος:(Πριν κλείσουν Τις δημόσιες υποδομές, ας παραιτηθούν πρώτα του μισθού τους ώστε να ξεχρεώνει ο Δήμος Καστοριάς)

Θωμάς Μόσχος:(Πριν κλείσουν Τις δημόσιες υποδομές, ας παραιτηθούν πρώτα του μισθού τους ώστε να ξεχρεώνει ο Δήμος Καστοριάς)

Δυστυχώς, πολύ νωρίς βιάστηκε να επιβεβαιωθεί η κριτική μου στα λόγια του Κίμωνα Μιταλίδη, ότι οι δύσκολες αποφάσεις που σκοπεύουν να πάρουν  σαν Δημοτική Αρχή θα είναι εις βάρος των πολιτών και όχι εις βάρος των υπεύθυνων για την σημερινή κατάσταση.

Και αυτό γιατί, πραγματικά με λύπη διαβάσαμε  την απόφαση του νομικού προσώπου που συνεδρίασε , 1 Οκτωβρίου, και αφορούσε την συγχώνευση των παιδικών σταθμών Μαυροχωρίου και Πολυκάρπης στο Μαυροχώρι, μαζί με το ταυτόχρονο κλείσιμο του παιδικού σταθμού στο Δισπηλιό.

Ακόμα χειρότερα, διαφαίνεται ότι τελικά δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων δημιουργώντας ακόμα χειρότερες καταστάσεις εις βάρος των πολιτών . Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα τόσο επιλογών της κεντρικής εξουσίας και της κυβέρνησης η οποία απ’ ότι φαίνεται στόχο έχει να υποβαθμίσει πλήρως την ύπαιθρο και να διώξει τον κόσμο από τα χωριά εξευτελίζοντας την ελληνική κοινωνία σε αντίθεση με αυτά που έταζαν προεκλογικά, όσο δυστυχώς και της σημερινής δημοτικής Αρχής που φαίνεται να υιοθετεί την πολιτική αυτή.

Συνομίλησα με πολλούς κατοίκους των περιοχών οι οποίοι είναι φυσικά κάθετα αντίθετοι σε αυτή την απόφαση και είναι μάλιστα ιδιαίτερα ενοχλημένοι γιατί δεν τους ρώτησε κανείς από την Δημοτική Αρχή. Όχι μόνο τους γονείς που επηρεάζονται άμεσα, αλλά ούτε οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων δεν είχαν μια ενημέρωση, προφανώς για τον φόβο να μην προλάβουν ν’ αντιδράσουν. Ιδιαίτερα θέλω να σταθώ στο Δισπηλιό καθώς φαίνεται ότι τρώει το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο.

Στα έγγραφα που έχει παραθέσει το νομικό πρόσωπο διαφαίνεται πως η απόφαση αυτή δεν έχει καμία βάση, καθώς υπάρχουν παιδικοί σταθμοί που ενώ έχουν λιγότερα παιδιά παραμένουν ωστόσο εν λειτουργία. Επίσης, οι δήθεν ενδιάμεσες λύσεις σαν την πρόταση λειτουργίας μια του ενός μια του άλλου παιδικού σταθμού σε διαφορετικά χωριά δεν έχει καμία λογική και είναι αντίθετη ακόμα και στην αρχή της δήθεν εξοικονόμησης πόρων της Δημοτικής Αρχής αφού θα ξοδεύει περισσότερα για μετεγκατάσταση και συντήρηση σχολείων κάθε χρόνο. Φαίνεται λοιπόν, πως είτε είναι εσκεμμένο να κλείσουν μόνο οι συγκεκριμένοι είτε είναι κομμάτι ενός γενικότερου σχεδίου που στη συνέχεια θα οδηγήσει στο κλείσιμο περισσότερων σταθμών, με λιγότερα παιδιά, έχοντας σαν δικαιολογία ότι έχουμε κλείσει και μεγαλύτερους σταθμούς,

Από την ενημέρωση που είχαμε, μας έγινε γνωστό ότι για να επικυρωθεί η απόφαση αυτή θα πρέπει να την ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει έκτακτα την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019. Εν όψει λοιπόν της ερχόμενης συνεδρίασης του ΔΣ, ζητάμε από το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να λάβουν υπόψη τους την θέληση των δημοτών και όχι την θέληση κάποιων γραφειοκρατών που περνούν αποφάσεις χωρίς να έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα που επικρατεί σήμερα στην Καστοριά.

Επίσης θα ήθελα να σχολιάσω προσωπικά ότι αρκετοί από τους εκλεγμένους στους λόγους που βγάζανε διατυμπάνιζαν ότι τους ενδιαφέρει μόνο το κοινό καλό.

Άρα, σε περίπτωση που αναφέρουν ότι το θέμα είναι κυρίως ή μόνο οικονομικό και χρωστάνε πολλά, πριν κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς και άλλες δημόσιες υποδομές, ας παραιτηθούν πρώτα του μισθού τους ώστε να ξεχρεώνει ο Δήμος Καστοριάς και αποδεικνύοντας μας στην πράξη ποσό τους ενδιαφέρει το κοινό καλό και όχι η έμμισθη θέση!

 

Top
Enable Notifications OK No thanks