-
Αρχική > Διεθνή > «Σύννεφα» στα Σκόπια μετά το μπλόκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Σύννεφα» στα Σκόπια μετά το μπλόκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Με το βλέμμα στραμμένο στη Βόρεια Μακεδονία βρίσκεται η Αθήνα

Αναβρασμός επικρατεί στη Βόρεια Μακεδονία τρία εικοσιτετράωρα σχεδόν μετά το «Όχι» της ΕΕ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Σε εξέλιξη η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, αφού πρέπει να συμφωνηθεί η ημερομηνία που θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές, που προανήγγειλε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ.

«Είμαστε θύματα ενός ιστορικού λάθους της ΕΕ», εκτίμησε ο Ζόραν Ζάεφ, στο διάγγελμά του απηχώντας δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων στις Βρυξέλλες που υποστήριζαν την έναρξη των διαπραγματεύσεων και εξέφρασαν λύπη για το αποτέλεσμα αυτό. «Είμαι απογοητευμένος και εξοργισμένος και ξέρω πως και όλος ο λαός αισθάνεται το ίδιο», συμπλήρωσε.

Ανησυχία, όμως, υπάρχει και στο Μαξίμου μετά το «Όχι» της Ευρώπης στα Σκόπια, αφού μπορεί να δημιουργηθεί γενικότερο πρόβλημα στη σταθερότητα των Βαλκανίων. Δύο πρώην υπουργοί Εξωτερικών εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το ντόμινο των εξελίξεων.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv την Κυριακή, θα είναι παρούσα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Δεκέμβριο.

https://www.ethnos.gr/politiki/6

 

Top
Enable Notifications OK No thanks