-
Αρχική > Απόψεις > Φόβος και ανησυχία στην Καστοριά !(Του Δώρα Θέτη)

Φόβος και ανησυχία στην Καστοριά !(Του Δώρα Θέτη)

Εντείνονται τα αισθήματα ανασφάλειας και φοβίας των Καστοριανών, τόσο λόγω της άφιξης ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού λαθρομεταναστών από τα νησιά, όσο και λόγω της έλλειψης επίσημης ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς του τόπου.

Μετά από τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς και πλέον επώνυμα και επίσημα για την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο hotel DEDIS και τις γύρω περιοχές, οι καστοριανοί γίνονται καθημερινά μάρτυρες μιας αυξανόμενης παρουσίας λαθρομεταναστών. Η παρουσία τους γίνεται  ολοένα και  πιο έντονη το τελευταίο διάστημα, ενώ η είδηση ότι και άλλο Hotel στην Κορησό, και ενδεχομένως και άλλα δυο πολύ κοντά στην πόλη, μετατρέπονται σε χώρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών ή/και αιτούντων ασύλου ή/και άλλων κατηγοριών  αλλοδαπών δημιουργεί επιπλέον επιφύλαξη σε όλους.

Ανήσυχοι οι πολίτες προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς γίνεται και πώς να διαχειριστούν την κατάσταση, αλλά δυστυχώς υπάρχει τεράστιο έλλειμμα πληροφόρησης από τις αρμόδιες αρχές του τόπου μας.

Η φοβία αυξάνεται ακόμα περισσότερο από εικόνες με άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας και σε ομάδες να περπατούν νύχτα κατά μήκος οδικών αξόνων και χωριών, αλλά και με πολλούς από αυτούς να κοιμούνται σε πάρκα και πλατείες ακόμα και μέσα στην πόλη.

Ακόμα χειρότερα, η διαφαινόμενη αδυναμία των αστυνομικών να ενεργήσουν αποτρεπτικά και κατασταλτικά σε πολλές περιπτώσεις λόγω των διαφόρων καθεστώτων προστασίας που απολαμβάνουν όσοι μεταφέρονται από τα νησιά, δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας ακόμα και στην απλή καθημερινότητα.

Χωρίς να θέλουμε να αγνοήσουμε τις άσχημες συνθήκες που έχουν βιώσει αυτοί οι άνθρωποι, έχοντας κατά νου την ανικανότητα των ελληνικών αρχών σε εθνικό επίπεδο, κρούουμε το καμπανάκι κινδύνου, μέσα από αναφορές και παράπονα που μας γίνονται καθημερινά, στους τοπικούς αρμόδιους φορείς για να προασπίσουν την ασφάλεια και ποιότητα ζωής του τόπου μας.

Δώρα Κωτσοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks