-
Αρχική > Ελλάδα > Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Μακεδονία

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Μακεδονία

Οι ελληνικές σημαίες, σε ένα ογκωδέστατο συλλαλητήριο, ενάντια σε συμφωνία για τη χρήση του όρου «Μακεδονία», στην ονομασία των Σκοπίων.

Διαδηλωτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και σε παρακείμενους δρόμους.

Οι διοργανωτές, κάνουν λόγο για πάνω από 1 εκατομμύριο συμμετέχοντες, ενώ στο Σύνταγμα έχει εμφανισθεί μια τεράστια ελληνική σημαία συνολικού εμβαδού 150 τετραγωνικών μέτρων.

Σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας που οδηγούν στο Σύνταγμα είχαν λάβει από το πρωί θέσεις δεκάδες μικροπωλητές που πωλούν μικρές και μεγάλες ελληνικές σημαίες, καθώς και άλλες με εμβλήματα του Βυζαντίου και τον ήλιο της Βεργίνας.

Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση από το Σύνταγμα στην ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης έκανε λόγο για “πατριώτες που μας κυβερνούν” και βαποράκια τους τους αριστεριστές που χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι του για να τον εμποδίσουν να μιλήσει μπροστά στον κυρίαρχο λαό.

Η κυβέρνηση φοβάται το σημερινό συλλαλητήριο, εκτίμησε στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε μάλιστα στο συλλαλητήριο για το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα, οι πολίτες μπορούσαν να κινηθούν δωρεάν με το μετρό ως το Σύνταγμα, ενώ τώρα η στάση στην κεντρική πλατεία είναι κλειστή.

Να σημειωθεί ότι κατά την προσέλευσή του ο Μίκης Θεοδωράκης έγινε δεκτός με ένα θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την εξής δήλωση: «Αυτή η συγκλονιστική εικόνα ενότητας και αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού θα φτάσει έξω. Και ελπίζω να καταλάβουν όλοι». «Είσαι συγκινημένος;», τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι και εκείνος απάντησε: «Ποιος δεν είναι..;».

Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια, ενώ απροσπέλαστο για τους οδηγούς έχει καταστεί το κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα επί ποδός βρίσκεται ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Αττικής.

 

Φωτογραφίες Δωροθέα Χαρίτωνος

Πηγή: http://www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks