Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου απονεμήθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι 2018 στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» σε μια λαμπερή τελετή.
Το εστιατόριο «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα αναδείχθηκε πρώτο συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία με 17 στα 20. Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη για μια ακόμη χρονιά το εστιατόριο Alfredo’s Grand Dining του Hyatt Regency Casino διακρίνεται ενώ το χαρακτηριστικό στοιχείο των φετινών βραβείων είναι η άνοδος των εστιατορίων της Χαλκιδικής, με έξι συνολικά να κερδίζουν Χρυσούς Σκούφους ενώ στην Αττική δέκα είναι τα εστιατόρια που συγκέντρωσαν επίσης βαθμολογίες που οδήγησαν στη βράβευση τους. Δείτε παρακάτω όλα τα εστιατόρια που βραβεύθηκαν με τις βαθμολογίες του. Το εστιατόριου του Λευτέρη Λαζάρου, το Varoulko Seaside, εκτός από Χρυσό Σκούφο κέρδισε και το βραβείο κοινού.
Χρυσοί Σκούφοι 2018
Etrusco 17/20 (Κέρκυρα)
Funky Gourmet 16,5/20 (Αθήνα-Αττική)
Botrini’s 16/20 (Χαλάνδρι-Αττική)
Σπονδή 16/20 (Αθήνα-Αττική)
Varoulko Seaside 16/20 (Πειραιάς – Αττική)
Fresco 15,5/20 (Χαλκιδική – Σάνη- ιταλική κουζίνα)
Mathuhisha Mykonos 15,5/20 (Μύκονος)
Ocean Restaurant 15,5/20 (Αγ. Νικόλαος – Κρήτη)
Squirrel 15,5/20 (Νικήτη – Χαλκιδική)
Treehouse 15,5/20 (Βουρβουρού – Χαλκιδική)
Tudor Hall 15,5/20 (Αθήνα – Αττική)
Alfredo’s Grand Dining 15/20 (Θεσσαλονίκη)
Calypso 15/20 (Ελούντα – Κρήτη)
CTC 15/20 (Αθήνα – Αττική)
GB Roof Garden 15/20 (Αθήνα – Αττική)
Hytra 15/20 (Αθήνα – Αττική)
Κουκούμβαλος 15/20 (Σαντορίνη)
Lycabettus Restaurant 15/20 (Σαντορίνη)
Noble Gourmet 15/20 (Ρόδος)
Ντομάτα 15/20 (Σάνη – Χαλκιδική)
Patio 15/20 (Βουλιαγμένη – Αττική)
Premiere 15/20 (Νέος Κόσμος – Αττική)
Σελήνη 15/20 (Σαντορίνη)
Water Restaurant (Σάνη – Χαλκιδική)
Βραβείο Κοινού
Varoulko Seaside (Πειραιάς – Αττική)
Κλίμακα βαθμολογίας Χρυσών Σκούφων
18,5/20, 19/20, 19,5/20, 20/20: Άριστα
16,5/20, 17/20, 17,5/20, 18/20: Εξαιρετικά
15/20, 15,5/20, 16/20: Πολύ καλά
Πηγή: www.xrysoiskoufoi.gr