-
Αρχική > Τοπικά νέα > Νεκρώνει η νυχτερινή ζωή της Καστοριάς!

Νεκρώνει η νυχτερινή ζωή της Καστοριάς!

            Eπα-νερχόμαστε στους  έρημους  δρόμους  και καταστήματα,  παλιότερων δεκαετιών

 

 

               Ερημιά επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό στους εμπορικούς δρόμους της Καστοριάς. Η οικονομική στενότητα, η αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των συμπολιτών μας, απόρροια της οικονομικής πολιτικής και γενικότερα η οικονομική κρίση οδηγεί σε απόγνωση τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες της πόλης μας, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά τις επιχειρήσεις τους να ‘’βουλιάζουν’’ και την αγορά να οδηγείται σε μαρασμό. Τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα ή αλλιώς ‘’χαράτσια’’ φαίνεται πως έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη χειμαζόμενη αγορά.

 

                   Υπάρχει ανασφάλεια και  αβεβαιότητα



Βαριά η σκιά της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την ελληνική οικογένεια και στη νυχτερινή ζωή, με τα καφέ και τα μπαρ, αγαπημένους προορισμούς για τη νυχτερινή έξοδο να ερημώνουν κι αυτά και τα ηχεία που άλλοτε συνόδευαν τις μουσικές περιπλανήσεις και τα χορευτικά νάζια των θαμώνων τώρα να σιγούν τις περισσότερες νύχτες της εβδομάδας.

            Αυτή η ερημιά οφείλεται στη γενική κατάσταση που υπάρχει και στην ψυχολογία του κόσμου σχετικά με την οικονομία και την αβεβαιότητα, ενώ τα  πρώτα μαγαζιά που πλήττονται είναι τα δικά μας που δεν είναι μόνο το βράδυ άδεια, αλλά και το πρωί », δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο  πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων εστίασης και αναψυχής του νομού Καστοριάς, κ.Σακης Λιώγας.

Πέρα ωστόσο από την οικονομική κρίση, ένα ακόμη δυσάρεστο επακόλουθο έρχεται να επιδεινώσει την ήδη επιβεβαρυμμένη κατάσταση των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής της πόλης μας ο βαρύς χειμώνας που επικρατεί στην περιοχή μας που συνεχίζεται μέχρι και τώρα που ημερολογιακά  ήδη  μπήκαμε στην άνοιξη .

         «Ο κόσμος  συμμαζεύτηκε ακόμη περισσότερο και περιμένει τις εξελίξεις, ενώ οι πελάτες, αντι να αυξηθούν μειώνονται και πάμε για κλείσιμο. Πιστεύω ότι μέσα στο 2018, τα μισά μαγαζιά της Καστοριάς θα κλείσουν και όπως βλέπω, τα επόμενα δέκα χρόνια οι δουλειές δεν θα περπατήσουν »,κατέληξε ο κ Λιώγας φαίνεται προβληματισμένος από την όλη τραγική κατάσταση.

Ήδη άρχισαν εφιαλτικά να ξεπροβάλουν τα πρώτα ενοικιαστήρια και τα λουκέτα σε «μαγαζιά», ενώ σε κάποια άλλα ο περιορισμός του αριθμού των υπαλλήλων είναι το πρώτο βήμα αποφυγής του αφανισμού, ενώ η νέα οικονομική κατάσταση μας οδήγησε σε νέες καταναλωτικές συμπεριφορές και νέες παραστάσεις. Πλέον,  εικόνες στη μνήμη μας αυτοί οι δρόμοι και οι πλατείες της βυζαντινής αρχόντισσας που δεν είναι οι δρόμοι που μέχρι τώρα γνωρίζαμε!!!

Θεοδώρα  Κωτσοπούλου

 

ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks