-
Αρχική > Τοπικά νέα > Θεσμο…συρροή στην έκθεση τουρισμού «ΤΑΞΙΔΙ στην Κύπρο (Του Δώρα Θέτη )

Θεσμο…συρροή στην έκθεση τουρισμού «ΤΑΞΙΔΙ στην Κύπρο (Του Δώρα Θέτη )

Ταξίδι  αντιδημάρχων στην αδερφική μας Κύπρο με την ευκαιρία της έκθεσης Τουρισμού «ΤΑΞΙΔΙ  2018»

.Και ενώ θα μπορούσε κάποιος να δικαιολογήσει την συμμετοχή του κ. Λάζαρου Ζήση, ως τον καθ’ ύλην αρμόδιο  σαν αντιδήμαρχου Τουρισμού του Δήμου Καστοριάς, κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι αντιδήμαρχοι πολιτικής προστασίας και καθαρότητας, κ. Δάγγας και κ. Αντωνίου αντίστοιχα, στην έκθεση αυτή για 3 μέρες στην Λευκωσία.

Εκτός όμως από την τελείως άκυρη, όσον αφορά την θεματική τους ιδιότητα, εκδρομική συμμετοχή των λοιπών αντιδημάρχων, προβληματισμός υπάρχει και με τον τρόπο χρηματοδότησης του ταξιδίου τους. Και αυτό γιατί, κόντρα στους κανόνες των δημοσιονομικών ρυθμίσεων, η εκπρόθεσμη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γα την έγκριση της μετάβασης τους θεωρείται σίγουρο πως θα ακυρωθεί από την επίτροπο. Έτσι γεννάται το ερώτημα, πώς θα πληρωθούν αυτές οι δαπάνες, με έμπειρους δημοτικούς συμβούλους να απαντούν με νόημα «να ναι καλά η τουριστική εταιρία».

Μαθαίνοντας   για την παρουσία 3 καστοριανών αντιδημάρχων και 2 καστοριανών περιφερειακών συμβούλων (αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και πρόεδρος Τουριστικής Εταιρίας Δυτ. Μακ.) στην Κύπρο, θα περιμένει κανείς, αν όχι από φέτος, τουλάχιστον από του χρόνου, να πλημμυρίσει η πόλη μας από Κύπριους τουρίστες. Αν όχι, κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν και να λογοδοτήσουν για τις βόλτες τους, ειδικά ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

ΥΓ Μήπως τελικά στις εκθέσεις τουρισμού καλό θα ήταν να πηγαίνουν και κάποιοι επιχειρηματίες με τις αποστολές ?

Και συγκεκριμένα  οι επιχειρηματίες των κλάδων που γνωρίζουν  καλύτερα από τους θεσμικούς παράγοντες την αγορά.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks