-
Αρχική > Ελλάδα > Βλέπουν εξελίξεις και ετοιμάζονται στη ΝΔ

Βλέπουν εξελίξεις και ετοιμάζονται στη ΝΔ

Σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας βρίσκονται στη ΝΔ καθώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι το Σκοπιανό ενδέχεται να προκαλέσει αλυσιδωτές πολιτικές αναταράξεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Η προσοχή της ηγετικής ομάδας είναι στραμμένη τόσο στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ,όσο και στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος την Πέμπτη, το οποίο σύμφωνα με την Πειραιώς είναι ένα «καμουφλαρισμένο» 4ο μνημόνιο.

Ο Τσίπρας τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνουν πως και στα δυο ζητήματα ο Αλέξης Τσίπρας τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα.  «Ακόμη και αν δέχονταν τα Σκόπια να ονομαστούν “Δημοκρατία των Δυτικών Βαλκανίων” θα ήταν αδύνατον να δεχθούμε τέτοια συμφωνία εάν παραχωρούσε στους Σκοπιανούς τη δυνατότητα να αναγράφουν στις ταυτότητές τους ότι είναι “Μακεδόνες” και να ισχυρίζονται ότι μιλούν “μακεδονική γλώσσα”» παρατηρούν, σχολιάζοντας τη χθεσινή ωριαία τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

Επαναλαμβάνουν δε ότι ο πρωθυπουργός δεν νομιμοποιείται να δεσμεύσει τη χώρα, όταν ο συγκυβερνήτης του, κ. Καμμένος, εμφανίζεται -έστω στα λόγια- να απορρίπτει τη γραμμή του κ. Κοτζιά. «Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση και τι θεωρεί ότι είναι υπό διαπραγμάτευση κάθε μέλος της κυβέρνησης» επισημαίνουν με νόημα οι ίδιες πηγές, εκφράζοντας την αγωνία και τον προβληματισμό τους για όσα θα ακολουθήσουν.

Καθοριστικό το Eurogroup της 21ης Ιουνίου

Στο μέτωπο της οικονομίας πολλά θα ξεκαθαρίσουν στο κρίσιμο Eurogroup της 21ηςΙουνίου. «Θέλουμε και ευχόμαστε να έχουμε επιτέλους μια θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά τη διευθέτηση του χρέους» παρατηρούν στελέχη του οικονομικού επιτελείου του κόμματος, τα οποία εξηγούν ότι επί της ουσίας η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να εξασφαλίσει εκείνα που η ίδια ματαίωσε ως αντιπολίτευση με την εμμονή της να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο του 2015.

Σχετικά με τη ρύθμιση του χρέους, η Νέα Δημοκρατία είχε επισημάνει ότι οι λύσεις πρέπει να κινούνται στην κατεύθυνση επιμήκυνσης της περιόδου χάριτος, επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής, χαμηλότερων επιτοκίων και μετατροπής των κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά. «Πάντως σε κάθε περίπτωση η όποια συμφωνία για το χρέος από μόνη της δεν είναι επαρκής για να θέσει την ελληνική οικονομία σε μια διατηρήσιμη τροχιά ανάπτυξης» τονίζουν από το οικονομικό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

https://politik.g

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks