Την παραδοσιακή συνταγή μας παραχώρησε η κ. Καλλιόπη Τσικούκου.
Εκτέλεση
Προετοιμασία ζύμης
Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά καλά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά.
Προετοιμασία γέμισης
Περνάμε τη μυζήθρα από τη μηχανή του πουρέ, προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα και το άνθος αραβοσίτου και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
Αλείφουμε με λάδι θήκες τάρτας. Παίρνουμε λίγη ζύμη, όσο ένα μικρό καρύδι, τη βάζουμε στο κέντρο της θήκης και την απλώνουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια της θήκης. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά γέμιση και αφού την απλώσουμε ομοιόμορφα σε όλη τη θήκη, αλείφουμε με λίγο από τα χτυπημένα αυγά με νερό (για χρώμα) και ρίχνουμε και λίγη κανέλα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία σε όλες τις θήκες. Όταν τελειώσουμε, βάζουμε τις θήκες σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20΄-30΄, μέχρι να πάρουν χρώμα. Όταν βγάλουμε τα καλιτσούνια από το φούρνο, τα βγάζουμε από τις θήκες και ρίχνουμε από πάνω τα νεραντζόφυλλα για άρωμα.