-
Αρχική > Απόψεις > Σοβαρότης μηδέν…Τα πήρε πίσω ο Αδαμόπουλος (Του ΔώραΘέτη )

Σοβαρότης μηδέν…Τα πήρε πίσω ο Αδαμόπουλος (Του ΔώραΘέτη )

Μέσα στα τόσα χίλια μύρια θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο τόπος μας, άλλο ένα, που έχει να κάνει με την ίδια την ζωή και επιβίωση μας, προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες,

Δεν αναφερόμαστε μόνο στην μόλυνση του νερού σε ένα μεγάλο κομμάτι του νομού μας, αλλά στην έλλειψη κάθε σοβαρότητας και αξιοπιστίας στους δημόσιους οργανισμούς και φορείς που υποτίθεται υπάρχουν για να μας ενημερώνουν και διασφαλίζουν απέναντι σε αυτήν και κάθε άλλου είδους μόλυνση και απειλή.

Η πρόσφατη κόντρα μεταξύ της ΠΕ Καστοριάς και του Δήμου Άργους Ορεστικού για το εάν και κατά πόσο το νερό σε Αμπελόκηπους και Μηλίτσα είναι πόσιμο ή όχι, ξεγύμνωσε στα μάτια των πολιτών όλους αυτούς στους οποίους ελπίζαμε πως θα είναι η θεσμική ασπίδα, ακόμα και σε κινδύνους της ίδιας της ύπαρξης μας.

Δεν είναι δυνατό σε μια ευρωπαϊκή κατά τα λοιπά χώρα, οι δυο αρμόδιες υπηρεσίες να διαξιφίζονται για το εάν το νερό είναι πόσιμο ή όχι χε μια κοινότητα. Ο ένας να λέει μην πιείτε και ο άλλος να επιμένει πιείτε!

Ο ένας να φωνάζει εγώ ξέρω και ο άλλος να επιμένει εγώ ξέρω καλύτερα, και μάλιστα να στέλνει εξώδικα για να υπερασπίσει την γνώμη του! Άσχετα με την εξέλιξη των πραγμάτων, που δικαιώνουν, μέχρι στιγμής, τον Δήμο Άργους Ορεστικού, η ουσία είναι πως δεν υπάρχει πλέον καμία αξιοπιστία στους αντίστοιχους φορείς.

Για ποιο λόγο να εμπιστευθώ την επόμενη ημέρα τις αποφάσεις της Δ/νσης Υγιεινής; Πώς θα ξέρει ο κάθε πολίτης, και γιατί να τον ενδιαφέρει, αν τα δείγματα και οι αναλύσεις έγιναν στο Χ ή στο Ψ εργαστήριο και στάλθηκαν σε pdf ή word μορφή; Πώς θα ξαναπιστέψω τον κάθε Δήμαρχο εάν αυτό που λέει δεν συνοδεύεται με ασφαλιστικά ή εξώδικα μέτρα;

Και ποιος θα με πείσει εμένα ότι τελικά σε όλες αυτές τις πολύωρες συσκέψεις με μπουφέ, καφέ, κοκτέιλ κτλ δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να χαριεντίζονται, μιας και η ουσιαστική διαμάχη και ανταλλαγή απόψεων γίνεται στα τοπικά blogspot και το facebook! Σοβαρότης μηδέν από όλους

. Πόσο δύσκολο δηλαδή θα ήταν αντί των εκατέρωθεν δελτίων τύπων, ανακοινώσεων σε facebook κτλ, να βρεθούν κατ ιδίαν οι αρμόδιοι, να εξετάσουν όλα τα δεδομένα και ενδεχόμενα και κατόπιν να ενημερώσουν τον κόσμο υπεύθυνα με μια και μόνο ανακοίνωση; Σοβαρότης μηδέν από όλους….

 

 

 

.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks