-
Αρχική > Διεθνή > Η πρώτη επίσημη εξήγηση από την Τουρκία – Μπαγίς: Γιατί δώσαμε τους Ελληνες στρατιωτικούς

Η πρώτη επίσημη εξήγηση από την Τουρκία – Μπαγίς: Γιατί δώσαμε τους Ελληνες στρατιωτικούς

Την πρώτη επίσηση εξήγηση στο ερώτημα γιατί οι Ελληνες στρατιωτικοί αφέθηκαν ξαφνικά ελεύθεροι, έδωσε ο Εγκεμέν Μπαγίς

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τον Μανώλη Κωστίδη ο κ. Μπαγίς, χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά της Τουρκίας στον Ελληνικό λαό. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και πάλι στο ζήτημα των 8 Τούρκων που βρίσκονται στην Ελλάδα παρά τα αιτήματά έκδοσής τους που έχει υποβάλει η Τουρκία.

«Η δικαιοσύνη στην Τουρκία είναι ανεξάρτητη, όμως το γεγονός αυτό δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις των δύο χωρών. Ο χρόνος μας δικαίωσε. Όλοι είδαν πως η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, το είδαν και οι εχθροί και οι φίλοι μας. Όμως στην απόφαση αυτή υπάρχει και ένα μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, τόσο από τους δικαστές που πήραν την απόφαση, όσο και από τους απλούς Τούρκους πολίτες, αλλά και τον πρόεδρό μας. Εμείς δεν θέλουμε σύγκρουση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Αυτή η απόφαση δεν πρέπει να εκληφθεί αλλιώς, παρά μόνο ως κίνηση καλής θέλησης από τη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει πολιτική διάσταση στην αποφυλάκιση, ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει: «Ίσως σε κάθε απόφαση υπάρχει και κάτι από πολιτική, αλλά η αλήθεια είναι μία. Κάποιοι πωλούν όπλα στην Ελλάδα με τον φόβο της Τουρκίας, και επίσης πουλάνε όπλα στην Τουρκία με τον φόβο της Ελλάδας. Όμως οι λαοί μας δεν έχουν ανάγκη από νέα όπλα. (…) Είναι μια χειρονομία του τουρκικού λαού προς τον Ελληνικό λαό. Διότι οι στρατιωτικοί δυστυχώς παραβίασαν τους κανόνες, πέρασαν τα σύνορα. Άθελά τους ή ηθελημένα έβγαλαν κάποιες φωτογραφίες και υπάρχουν κάποια στοιχεία γι αυτούς. (…) Νομίζω πως η δημιουργική στάση των τουρκικών αρχών στο θέμα αυτό βοήθησε στη θετική εξέλιξη».

Δείτε αναλυτικά τι είπε στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Αρχική

 

Top
Enable Notifications OK No thanks